Musikvideotoppen Vecka 39

Oj, oj, oj! En av förra veckans utmanare tar sig direkt upp i toppen. Grattis säger vi till Jonas Källstrand!

Ettan och tvåan från förra veckan (Skuldpadda och Melody Fields) halkar ner varsitt steg. Ännu en nykomling tar sig in på listan: Det är Tiny Fighter med “Hollow Talk” som blir femma.

Vi behåller Dusky Fields på listan som förbättrar sina positioner och går upp till en fjärdeplats. Tyvärr måste vi säga hejdå till Liar Thief Bandit. Även Sofia Härdig lämnar ju listan nu men det är för att hon lyckats hålla sig kvar i hela tio veckor, vilket är maxantalet. Grymt jobbat!

Denna veckans utmanarvideor kommer från bland andra Tina Dickow, Kallblod och Jorja Smith.

Tycker ni att er video hade platsat bland utmanarna? Då vill vi gärna att ni skickar in den till oss.

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Jonas Källstrand – “The House My Parents Later Sold” 1
2. (1) Skuldpadda – “Witches” 4
3. (2) Melody Fields – “Morning Sun” 6
4. (5) Dusky Fields – My Time 2
5. (NY) Tiny Fighter – “Hollow Talk” 1

Veckans utmanarvideor

Tina Dickow – “Fancy”
Det är fyra år sedan danska Tina Dickow släppte sitt senaste album, Whispers. Sedan släppet har hon turnerat och gett en mängd spelningar runt om i världen. Snart kommer albumet Fastland (28:e sep). Den här stämningsfulla videon är regisserad av Daniel Charluck Garrelts. I videon ser vi Tina komma in i en vacker sal där alla blickar riktas mot henne. Där framför hon sedan låten sittandes vid ett piano. I de kontrasterande klippen ser vi Tina fri som fågeln i ett vackert utomhuslandskap.

Belau – “Breath” ft. Sophie Lindinger
Den ungerska chillwave-duon Belau har sin fulllängdsdebut bakom sig och fortsätter nu att släppa ny musik. I låten “Breath” samarbetar de med Sophie Lindinger (vokalist i Leyya). Videons huvudperson gör en tågresa och tar in på hotell, men något skumt verkar vara i görningen när vi ser att hon mot slutet av videon (spoiler alert!) gör vissa åtgärder för att byta utseende. Regi: Attila Damokos.

Cher – “SOS”
Cher blev inspirerad till att göra ABBA-covers efter sin medverkan i den senaste Mamma Mia-filmen. Vad som är extra roligt är att låten “SOS” har fått en snygg, kaxig och humoristisk musikvideo. I videon får vi se diverse kvinnor mima till låten i träffsäkert kopierade ABBA-poser. Den som har sett gamla ABBA-videor förstår precis. Regissör är Jake Wilson.

Kallblod – “Bone & Cream”
Två män i fågelmasker som spelar tennis, dricker öl och senare hamnar i säng. Det blir också båda bröllop och ultraljud i den här videon som väcker vissa funderingar, och det verkar precis vara meningen. I pressreleasen står det såhär: “Vi eftersträvar att få skapa fritt och fly undan andras färdigtänkta tankar. Vi representeras hellre av vår musik, den är friare än vi någonsin kommer vara.” “Bone & Cream” är gruppens debutsingel.

Jorja Smith – “On Your Own”
Jorja Smith släppte sitt debutalbum i somras. Hon har även samarbetat med artister som Drake, Stormzy och Kali Uchis. I videon ser vi en ung tjej öppna en bok som handlar om Jorja. Snart kommer artisten till liv på boksidorna. De snygga animationerna gör videon helt klart sevärd (vi älskar den!). Klippet är regisserat av Rashid Babiker.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 23/09/2018 17:00:00
end_date 30/09/2018 10:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.