Musikvideotoppen Vecka 24

En spännande vecka på listan! En av förra veckans utmanare tar sig hela vägen upp i toppen – vi säger grattis till MadMan’s Choice. Nu är det dessutom inte långt kvar till sommaruppehållet.

Krakel blir tvåa den här gången och har varit kvar max antal veckor på listan – hela tio stycken. Grattis! Det betyder att man inte kan rösta på dem inför nästa vecka. Melody Fields blir trea och Sofia Härdig fyra. Även Sabotage håller sig envist kvar på listan och behåller sin femteplats. Måns Wieslander och Mr. Semmelman lämnar oss tyvärr. Som utmanare denna veckan har vi bland annat en riktigt lång video från Vulkano och den senaste videon från Die Antwoord.

Snart kommer vi på Musikvideotoppen att ta vårt sommaruppehåll. Detta är därför den näst sista listan innan sommaren och efter att vi publicerat nästa veckas lista tar vi alltså en paus! Följ oss gärna på Facebook eller Twitter för att inte missa när vi är tillbaka igen. De videor som tar sig in på nästa veckas lista kommer ligga kvar även efter sommaren, så ni kan fortsätta rösta på dem då.

Har ni koll på att vi börjat publicera intervjuer med artister och regissörer bakom en del riktigt intressanta videor som vi haft med på listan? Dessa lägger vi upp på vår systersajt Musikvideoportalen. Hittills finns intervjuer med Ensamhushåll, Weaver och Piglet Outlet och håll utkik för snart kommer ännu fler!

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (NY) MadMan´s Choice – “Derailed” 1
2. (1) Krakel – “On the run” 10
3. (2) Melody Fields – “Morning Sun” 2
4. (3) Sofia Härdig – “Illuminate” 7
5. (5) Sabotage – “Opium” 5

Veckans utmanarvideor

Vulkano – ”Peach Punch”
Vulkanos medlemmar har själva skapat denna femton minuter långa musikvideo. De spelar också huvudrollerna. Vi på Musikvideotoppen älskar såklart artister som tar musikvideor på stort allvar och ville ha med den här videon som utmanare. (Vi blev väldigt nyfikna på detta ambitiösa musikvideoprojekt och kommer därför dessutom snart att publicera en längre intervju med Vulkano på Musikvideoportalen!)

China Yggström – “Venom”
Ny singel från Stockholmsbaserade China Yggström med tillhörande video. Skaparna bakom videon kallar sig för BABYBABY men heter egentligen David Strindberg och Josefin Malmén. De har bland annat gjort videon till “Kind” med Valdemar. Den här videon beskriver de som ”The vistas, bodily contortions and ruins of a tainted love affair.”

Die Antwoord ft. The Black Goat – ”Alien”
Sydafrikanska Die Antwoord har stått för många uppmärksammade musikvideor genom åren och här är ännu en. Som så många gånger förr är det Ninja som regisserat den. Mörkt, snyggt och spännande… det här tilltalar säkert många! Parets egen dotter, Sixteen Jones, är också med i videon.

Skuldpadda – “Witches”
Skuldpadda är ett Göteborgsbaserat indierockband. Sedan 2016 har de släppt EP:n Honeymoon och rest runt och spelat på de flesta av Göteborgs indiescener. I höst släpper de sin första fullängdare och först ut är singeln “Witches”. Videon är regisserad av Christoffer Sand och har den unga Selma Wallin i huvudrollen som hittar på diverse bus och lever livet.

Every Million Miles – “Down By The Shore”
På Världsmiljödagen tidigare i veckan släppte den svenska rockgruppen Every Million Miles den här videon tillsammans med Håll Sverige Rent för att uppmana människor att sluta skräpa ner och förstöra våra hav. Every Million Miles har tidigare släppt två EP. Låten ”Down By The Shore” ingår på deras första fullängdsalbum som kommer senare i år. Läs gärna en längre nyhet om videon på Musikvideoportalen.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 10/06/2018 18:00:00
end_date 17/06/2018 10:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Musikvideotoppen Vecka 24

  1. Jennet Tunell skriver:

    Every Million Miles bör vinna!

Kommentarer inaktiverade.