Musikvideotoppen Vecka 23

En ny utmanare tar sig in på listan. I övrigt är det sig ganska likt, förutom att Måns Wieslander tappar några positioner och Blue House tyvärr halkar ur.

Det är utmanaren Melody Fields som kniper en fin andraplats på listan den här gången. Det är nästan komiskt hur Sabotage och Mr. Semmelman lyckas få samma antal röster även denna vecka och hamnar på delad femteplats igen! Mycket annat är sig också likt på listan. Krakel håller sig kvar som etta och Sofia Härdig ligger trea en vecka till. Måns Wieslander blir fyra den här gången. Nu ser vi fram emot att se vad ni tycker om nästa veckas utmanare!

Många tunga namn har nämligen släppt musikvideor den senaste tiden. Bland utmanarna har vi bland andra Gorillaz och Maroon 5 och såklart blandar vi upp det med videor från spännande svenska artister som Cikada.

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (1) Krakel – “On the run” 9
2. (NY) Melody Fields – “Morning Sun” 1
3. (3) Sofia Härdig – “Illuminate” 6
4. (2) Måns Wieslander – “Born In The Red Grass” 2
5. (DELAD) (5) Sabotage – “Opium” 4
5. (DELAD) (5) Mr. Semmelman – “Semmelmans Tema – Remix” 3

Veckans utmanarvideor

Familjen – “En gång till”
Såhär berättar Familjen alias Johan T. Karlsson om den här videon: “Videon till ‘En gång till’ är precis vad Familjen handlar om; allvar med ett flin. Kalle Haglund som har gjort videon ser den som en samhällskommentar, om de saker som kommit upp till ytan under de senaste åren och skapat oreda i leden. Detta har skapat debatt, vilket är bra, men vi faller dit igen. En kan också se den som en manual till hur en bra medborgare bör vara, agera gentemot varandra och inte glömma bort att ha kul också!”.

MadMan´s Choice – “Derailed”
MadMan´s Choice släppte albumet Vanity 8:e december förra året och fick bland annat betyget 8/10 av Sweden Rock Magazine. Frontmannen Morgan de Boer berättar att videon till första singeln “Derailed” handlar om missbruk och psykisk ohälsa, som de låter symbolisera med hjälp av nakenhet. De ville förstärka känslan av fåfänga (alltså albumets titel på engelska) med att sångaren har kostym och guldmålade naglar. Han fortsätter: “Vi ville också fånga den desperata känslan av fångenskap som är i låten och det fångade vi upp genom att en person är instängd i vitt. Men det finns hopp vilket vi symboliserar med att bli renad, duschad i slutet.” Videon är gjord av Johan Palmborg.

Maroon 5 – “Girls Like You ft. Cardi B”
En lång rad kända personer (alla kvinnor) är med i den här nya videon från Maroon 5 och Cardi B. Vi ser alla från programledaren Ellen Degeneres till proffssnowboardåkaren Chloe Kim och artister som Jennifer Lopez och Rita Ora. Flera av dem som är med är också politiska aktivister och videon ger en känsla av “power”. Detta är tredje singeln från bandets album Red Pill Blues som släpptes i november. Regi: David Dobkin.

Cikada – “Varför gör du sådär”?
Detta är den tredje videon till debut-EP:n Balans. Bakom Cikada finner vi Malte Leander – en artist, beatmaker och DJ baserad i Malmö. Videon är regisserad av Matilda Svedberg. Såhär säger Malte själv om sitt budskap: “Balans” handlar lite om att på något sätt komma till ro med den rastlöshet som jag känner dagligen, den ständiga längtan efter något mer. Att bli bekväm med sig själv i det där är svårt. Att kunna känna sig avslappnad i sin vardag och stilla äventyrslystnaden. Mycket av texterna är uppmaningar till mig själv, att vara koncentrerad och behålla fokus på det som är viktigast – och att lägga band på dagdrömmarna.”

Gorillaz – “Humility”
Det är alltid roligt att se Gorillaz’s videor. Här blandas deras klassiska animationer med filmmaterial som är inspelat på Venice Beach. Vi ser bland annat den kända skådespelaren Jack Black spela gitarr i flera scener. Den som har gjort videon, och står bakom projektet Gorillaz (tillsammans med Damon Albarn), heter Jamie Hewlett. Nya albumet The Now Now släpps den 29:e juni.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 03/06/2018 20:00:00
end_date 10/06/2018 10:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Musikvideotoppen Vecka 23

  1. Linne Fischer skriver:

    medmanschoise

Kommentarer inaktiverade.