Musikvideotoppen Vecka 22

Förändringar på listan när två av förra veckans utmanare tar sig in. Välkomna till topplistan Måns Wieslander och Blue House!

Krakel håller sig kvar i toppen en vecka till. På andra plats hamnar en av förra veckans utmanare, nämligen Måns Wieslander. Det betyder att Sofia Härdig halkar ner ett steg. Vi får även in en utmanare på fjärdeplatsen, det är den animerade videon från Blue House.

Det blir en delad femma denna veckan. Det är Sabotage och Mr. Semmelman som fått samma antal röster. Vi får tyvärr säga hejdå till Anna Henriksson.

Bland utmanarna blir det bland annat några av våra stora svenska stjärnor som Tove Styrke och Lykke Li.

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (1) Krakel – “On the run” 8
2. (NY) Måns Wieslander – “Born In The Red Grass” 1
3. (2) Sofia Härdig – “Illuminate” 5
4. (NY) Blue House – “Something New” 1
5. (DELAD) (4) Sabotage – “Opium” 3
5. (DELAD) (3) Mr. Semmelman – “Semmelmans Tema – Remix” 2

Veckans utmanarvideor

Lykke Li – “Hard Rain”
Detta är en av flera videor som släppts av Lykke Li på kort tid. Det är en intensiv kärlekshistoria som ger oss en slags fortsättning på den vertikala videon som släpptes några dagar tidigare, till låten “Deep End”. Regissör är den spännande Anton Tammi. Det nya albumet kommer inom en snar framtid – den 8:e juni rättare sagt.

Avatar – “The King Welcomes You To Avatar Country”
Välkomna till Avatar Country! Nu blir det teatralisk metal. Det här är en av tre videor i en serie från den nya plattan Avatar Country. Videon är regisserad av Johan Carlén som samarbetat med bandet en längre tid. I höstas släpptes videorna till A Statue Of The King och The King Wants You. Albumet är deras sjunde i ordningen.

Tove Styrke – “Sway”
Det nya albumet heter Sway och så gör även den här låten från Tove Styrke. Videon berättar en lite oväntad kärlekshistoria mellan två skatarkillar och det dröjer innan artisten själv dyker upp i videon. Regissör är ett annat svenskt namn att hålla koll på, nämligen Joanna Nordahl, som bland annat gjort flera videor åt Kent.

Niello – “Dansa”
Med tanke på det varma vädret som varit på många håll måste vi nästan få in någon “sommarplåga” på listan. Här får ni en peppig dansvideo från Niello som är regisserad av Sebastian Martinez. Låten är producerad av Robin Stjernberg.

Melody Fields – “Morning Sun”
Skuggteater ser man inte varje dag nuförtiden! Det psykedeliska bandet Melody Fields från Göteborg släppte sitt debutalbum tidigare i våras. Nu kommer gruppens video till låten ”Morning Sun” från albumet. Videon är inspelad hemma hos trummisen Thomas Widholm och hade premiär på HYMN tidigare i veckan.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 27/05/2018 21:00:00
end_date 03/06/2018 10:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.