Musikvideotoppen Vecka 21

Vi får en nygammal etta denna veckan. En av förra veckans utmanare har också tagit sig in på listan!

Krakel har med hjälp av sina dedikerade fans tagit sig upp på förstaplatsen igen. Förra veckans etta, Sabotage, halkar ner några positioner och blir fyra den här gången. Sofia Härdig som varit med oss ett antal veckor nu klättrar uppåt till sin bästa position hittills, nämligen en andraplats. Grattis!

Videon med Mr. Semmelman som var med som utmanare förra veckan lyckas ta sig in på listan och lägger sig som trea. Anna Henriksson blir femma. Vi måste tyvärr säga hejdå till OX den här gången. Tack för er tid på listan!

Vi har fått många spännande utmanare skickade till oss den senaste tiden och några av dem ser ni här idag. Rösta på era favoriter bland Blue House, Lenny Kravitz, Måns Wieslander, Tune-Yards och Plan B.

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (2) Krakel – “On the run” 7
2. (4) Sofia Härdig – “Illuminate” 4
3. (NY) Mr. Semmelman – “Semmelmans Tema – Remix” 1
4. (1) Sabotage – “Opium” 2
5. (3) Anna Henriksson – “Animals” 2

Veckans utmanarvideor

Blue House – “Something New”
Indie-folkbandet Blue House (Göteborg), till grunden bestående av duon Ida Kjellberg och Christopher Håkansson, släppte sin tredje EP Something New i januari i år. Videon till låten med samma namn är animerad av Hannah Håkansson och handlar om en hund i ett hav på jakt efter något nytt.

Måns Wieslander – “Born In The Red Grass”
Skånska Måns Wieslander är en erfaren musiker som, förutom sina solosläpp, spelat med band som Blind Lake, Elevator Adam med flera. Den här låten är från albumet Trunk Novel och kommer med en fascinerande, delvis animerad musikvideo som är skapad av Måns själv.

Lenny Kravitz – “It’s Enough”
Nu blir det allvar. Det är svårt att titta på den här videon utan att bli påverkad. Den handlar om världsläget, aktuella konflikter, katastrofer och politiska händelser. Videon tillhör en av låtarna på Lenny Kravitz’s kommande album Raise Vibration och den släpptes genom att livestreamas på Youtube och Facebook.

Tune-Yards – “Honesty”
Amerikanska Tune-Yards brukar släppa spännande och kreativa musikvideor och här är ännu en. Mat är ett genomgående tema i den här videon. Regissör är Susan Janow och det finns en “behind-the-scenes”-video att titta på för den som är intresserad (rekommenderas!). Låten ingår på det nya albumet I can feel you creep into my private life som är ute nu.

Plan B – “Guess Again”
Den här videon är regisserad av Andrew Donoho som tidigare gjort uppmärksammade videor till bland andra Twenty One Pilots, Galantis och Zedd. För den som sett Janelle Monáes längre musikfilm “Dirty Computer” som kom för några veckor sedan så blir ni kanske inte förvånade av att han även är inblandad i den. Låten “Guess Again” är med på brittiska artisten Plan B:s nya album Heaven Before All Hell Breaks Loose.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 20/05/2018 20:00:00
end_date 27/05/2018 10:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.