Musikvideotoppen Vecka 20

Förra veckans etta blir omsprungen av en av våra utmanare. Det är Sabotage som går direkt upp i ledningen och därmed puttar ned Krakel till en andraplats.

Vi får också in utmanaren Anna Henriksson på listan. Hon hamnar på en fin tredjeplats! Sofia Härdig blir fyra och OX femma. Tyvärr måste Hanna Moody lämna oss.

Det är roligt när musikvideor väcker debatt och så har verkligen varit fallet den här veckan. Missa inte videon med Childish Gambino som redan setts nästan hundra miljoner gånger och kommenterar situationen i USA och deras vapenlagar. Videon sägs vara fylld av dolda referenser om man tittar noga – vilka hittar du? Vi har också utmanarvideor från bland andra Silvana Imam och Nina Kinert.

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Sabotage – “Opium” 1
2. (1) Krakel – “On the run” 6
3. (NY) Anna Henriksson – “Animals” 1
4. (3) Sofia Härdig – “Illuminate” 3
5. (2) OX – “Hidden” 2

Veckans utmanarvideor

Childish Gambino – “This Is America”
Den här musikvideon har varit den stora snackisen den senaste veckan. Speciellt i USA såklart, men också här i Sverige och andra delar av världen. Childish Gambino – eller Donald Glover som han egentligen heter – kommenterar här situationen i USA, vapenlagarna och ett stort antal aktuella händelser genom en musikvideo som blandar groovy dans med morbida avrättningar. Det här är helt klart en av detta årets viktigaste och mest intressanta videor. Regissör är den erfarne Hiro Murai.

Nina Kinert feat. Samuel T Herring – “Chapped Lips”
Nina Kinert har släppt en kärleksduett tillsammans med Future Islands-sångaren Samuel T Herring som nu också fått en romantisk video filmad i vacker natur. “Den här lilla stora filmen är den exakta kärnan i vad jag älskar med film!” säger Nina Kinert själv om videon. Regissör är Palmer Lydebrandt och skådespelar gör artisterna själva. Låten ingår på albumet Romantic som släpptes den 11:e maj.

Silvana Imam – “Vikken då”
Silvana Imam är aktuell på många sätt: Hon har bland annat nyligen släppt boken “Silvana” och medverkat i dokumentären “Väck mig när ni vaknat”, som vann en guldbagge för bästa dokumentärfilm. Här i videon till nya låten “Vikken då” pekar hon finger, snurrar basketbollar och gör referenser till bland annat #metoo-kampanjen och Hunger Games. Låten ingår på albumet Helig Moder som har releasedatum den 18:e maj. Regissör till den här videon är Kirke Ailio Rodwell.

Mr. Semmelman – “Semmelmans Tema – Remix”
När vi fick den här videon skickad till oss var vi bara tvungna att ta med den på listan för att den är så… galen, helt enkelt. Den svenska elektroniska gruppen Mr. Semmelman gör här en rent bokstavlig iscensättning av bandnamnet genom att fylla den här musikvideon med en massa flygande semlor. Titta själva.

Dirty Projectors – “Break-Thru”
En annan lite udda video kommer här. David Longstreth från Dirty Projectors framför låten iklädd kostym, i olika mer eller mindre obekväma positioner, i ett rum som fylls upp av olika fåglar. Låten ingår på albumet Lamp Lit Prose som kommer ut den 13:e juli. På albumet samarbetar bandet med många olika artister – varav en är Robin Pecknold från Fleet Foxes. Det är också hans bror, Sean, som regisserat den här videon.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 13/05/2018 20:00:00
end_date 20/05/2018 10:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.