Musikvideotoppen Vecka 19

Krakel går upp i toppen igen. Vi välkomnar också OX och Hanna Moody in på listan!

Sofia Härdig har fått så pass mycket röster att hon behåller sin tredjeplats en vecka till. Canary Islands har lyckats med bedriften att hålla sig kvar i tio veckor på listan! Eftersom detta är vårt maxantal betyder det att de måste lämna oss nu. Vi blir också av med Louise Lemón och förra veckans etta Karl Olsson & Power of People som tyvärr hamnade under strecket den här gången.

Vi är också glada att kunna berätta att vi nu börjat göra intervjuer med skaparna bakom några av era tidigare favoritvideor från listan! Dessa publiceras på vår systersajt Musikvideoportalen. Först ut är videorna “Boxes” med Weaver och “Undantaget” med Ensamhushåll. Läs gärna!

Denna veckan har vi utmanare från artister som Cikada, Anna Henriksson och Florence + The Machine. Det blir också fokus på riktigt tunga frågor i videon till “Opium” med Sabotage.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (2) Krakel – “On the run” 5
2. (NY) OX – “Hidden” 1
3. (3) Sofia Härdig – “Illuminate” 2
4. (NY) 
Hanna Moody – “Blå Ton” 1
5. (4) Canary Islands – ”Glöm baby glöm” 10

Veckans utmanarvideor

Anna Henriksson – “Animals”
Anna Henriksson har tidigare spelat med bland andra Judiths och Mira Aasma men har nu släppt en egen låt. I videon till “Animals” får vi följa med ut i skogen och se de två grymma dansarna Adena och Sofie. Såhär säger Anna själv om låten: “Jag tänkte på alla coola grejer som djur kan göra. Bävrar bygger aseffektiva dammar och skräddare kan gå på vattnet. Nattfjärilar flyger in i lampor fastän de dör av det. En del av de sakerna gör vi människor också, och andra är helt omöjliga. Vissa av de här djuren jag har skrivit om skulle lika gärna kunna vara människor. Vi är ju djur.”

Sabotage – “Opium”
Ny singel från Sabotage som kommer att finnas med på albumet Jord som släpps den 18:e maj. Sabotage berättar: “Det här är en ärlig och personlig låt som är skriven utifrån egna erfarenheter av denna lömska drog då jag själv, mina föräldrar, mina syskon och många vänner har fastnat i ett starkt och lömskt beroende av Opium som framavlas och distribueras i olika former”. Videon är skapad av Henrik Sandberg.

Florence + The Machine – “Hunger”
Låten “Hunger” är från bandets kommande fjärde studioalbum High As Hope som släpps den 29:e juni. Videon, där vi får se sångerskan Florence Welch dansa ut sina känslor bland skulpturer i ett konstmuseum, är regisserad av AG Rojas som tidigare gjort videor åt bland andra Jack White och Leonard Cohen.

Cikada – “Söndag morgon”
Detta är den andra singeln av Cikada från kommande debut-EP:n Balans som släpps den 11:e maj. Låten är skriven och producerad av Cikada själv och framförs på en blandning av svenska och franska. Tillsammans med låten kommer även denna musikvideo gjord av Linnea Von Gertten och Hannemari Nyström.

Sista Bossen – “Produktivitet”
“Produktivitet” är den första låten som Sista Bossen släpper från sitt kommande album Tio låtar om privilegierat lidande (ute 8:e juni). I videon ser vi en rastlös, uttråkad tonåring som spelas av Olga Bergara och som vi även kommer att få följa i kommande videos från bandet. Regissör är Sarah Olsson.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 06/05/2018 17:00:00
end_date 13/05/2018 10:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.