Musikvideotoppen Vecka 17

Ny etta denna veckan, samt två nya utmanare in på listan! Grattis till Krakel, Louise Lemón och Mira Aasma.

Förra veckans etta halkar ner till en femteplats. Ska Antonio D lyckas hålla sig kvar till nästa vecka? Ni bestämmer. I och med att vi får in två nya utmanare måste vi ju tyvärr också säga hejdå till två videor. Det är Tobias Nilsson och Descalier som måste lämna oss.

Det ska bli roligt att se vad ni tycker om denna veckans utmanarvideor som bland annat kommer från Confidence Man, Sofia Härdig och Oscar Zia.

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (2) Krakel – “On the run” 3
2. (NY) Louise Lemón – “Appalacherna” 1
3. (5) Canary Islands – ”Glöm baby glöm” 8
4. (NY) Mira Aasma – “Witches”
 1
5. (1) Antonio D – “Från Barnsben Till Gravsten” 2

Veckans utmanarvideor

Confidence Man – “Don’t You Know I’m In A Band”
Se magasin komma till liv i denna coola video som förtjänar ännu fler visningar än de dryga tjugotusen den har hittills på Youtube. Den 13:e april släpptes debutalbumet Confident Music For Confident People från den här australiensiska duon som inte är blyga för att underhålla och kanske även provocera.

Sofia Härdig – “Illuminate”
I fredags släpptes Malmöbaserade Sofia Härdigs nya album Changing the Order – en skiva som spelades in av Sofia själv med Jari Haapalainen som producent. Stefan Sundlöf har gjort videon till “Illuminate” som utspelar sig på platser som dagtid är fulla med människor, liv och rörelse – men visar upp dem i skymningen när alla har gått hem.

Oscar Zia – ”Kyss Mig i Slo-mo”
Den 6 april släppte Oscar Zia sin nya singel ”Kyss Mig i Slo-mo” feat. Leslie Tay som tog sig rakt in på Spotify-topplistan. Han har nu också släppt musikvideon till låten som är regisserad av honom själv och inspelad i en tennishall. “Det var kul att spela in. Hela stämningen i videon och historien speglar frihet som känns väldigt viktigt att ha i livet. På ett inte alls klyschigt vis”, har Oscar sagt om inspelningen.

Karl Olsson & Power of People – ”She’s the man”
Låter det spännande med en blandning av soul, jazz, psychedelic, blues och rock? I så fall kan det här vara något för dig. Power of People är ett band/musikerkollektiv som funnits i Uppsala sedan 2015. Den 20:e april släpptes den här musikvideon och 27:e april kommer albumet ”Music unite us”.

Conakry – “Otakt” (Stanna kvar)
Ny singel från Conakry med tillhörande video med mycket allvar och mörker. Videon är gjord av Conakry själv tillsammans med Mohave Media. Conakrys egna ord om låten: “Har ni nån gång stått på en punkt där olika delar av er själva inte lyckas hitta balans med varandra? När jag skrev och producerade denna låten kände jag mig just så osynkad. Experimenterade därav mycket med att produktionen också skulle få lov att vara osynkad med sig själv och upptäckte i processen att det finns något vackert i att inte rätta till felen”.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 22/04/2018 20:00:00
end_date 29/04/2018 10:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.