Musikvideotoppen Vecka 16

En av förra veckans utmanare, Antonio D, går upp i toppen med videon till “Från Barnsben Till Gravsten”. Grattis! Vi får också in utmanarna Descalier på en tredjeplats.

Tobias Nilsson, Canary Islands och Krakel håller sig kvar på listan en vecka till. Vi tappar dock Djävulen Möblerar Om och Alexander Molotov till förmån för våra nya utmanare.

Bland våra utmanare den här veckan finns bland andra The Weeknd, Louise Lemón och Mira Aasma. Det blir allt från häxor och fladdermöss till brandsoldater och vackra solnedgångar. Ni avgör vilka videor som tar sig in på listan!

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Antonio D – “Från Barnsben Till Gravsten” 1
2. (1) Krakel – “On the run” 2
3. (NY) Descalier – “Split And Torn” 1
4. (5) Tobias Nilsson – “Maybe there’s a laughter in the corner of your smile” 3
5. (2) Canary Islands – ”Glöm baby glöm” 7

Veckans utmanarvideor

Louise Lemón – “Appalacherna”
Vi blev tipsade om den här fina men lite otäcka videon från Louise Lemón – svenskan som bor i Barcelona och gör musik som hon kallar “death gospel”. Videon är regisserad av Edward John Drake som även gjort musikvideor till artister som The Fratellis, Klangkarussell och Yolanda Be Cool. Låten är med på LP:n Purge som släpptes tidigare denna månaden och har fått en hel del hyllningar.

The Weeknd – “Call Out My Name”
Här kommer en nysläppt The Weeknd-video regisserad av Grant Singer. Låten kommer från albumet My Dear Melancholy som släpptes för några veckor sen. Regissören Grant Singer har även gjort många tidigare videor för The Weeknd. Den här videon verkar anspråkslös till en början men sen börjar det hända häftiga grejer.

Holy Now – “Tainted Heart”
Göteborgsbaserade Holy Now släppte häromdan singeln “Tainted Heart” med tillhörande musikvideo. “Den handlar om vetskapen att man nog är på väg att sabba en relation, för att man inte får plats i den och för att man måste vidare”, förklarar Julia Olander i Holy Now. Det här är tredje och sista singeln innan debutalbumet Think I Need The Light släpps den 27 april. Videon är regisserad av Malin Ingrid.

Mira Aasma – “Witches”

Så här säger Mira själv om videon till “Witches” som släpptes i veckan: “Videon till ‘Witches’ är en hyllning till systerskapet och gemenskapen. Vi får ofta höra historier om hjälplösa kvinnor, kvinnor som står helt under männens makt och inte har en chans att vända situationen. Det är också verkligheten i många situationer, men jag vill berätta historien om en vän till mig som hittade makten och häxan inom sig och kunde skifta på maktfördelningen, skrämma sin förövare till att aldrig någonsin mer försöka. Hon berättade om händelsen för mig i samband med att jag skrivit låten, och det blev en självklarhet att händelsen skulle bli grunden till musikvideon. Jag drog ihop ett gäng filmskapare, scenografer, regissör, manusförfattare och vänner, och processen fick symbolisera systerskapet lika mycket som resultatet.”

DJ Snake – “Magenta Riddim”
Detta är en av veckans stora succéer på Youtube. Vad tycker ni – är den fantastisk eller bara galen? Det är iallafall en vältajmad, actionspäckad, dansvänlig musikvideo med några indiska brandsoldater i huvudrollen. Regissörer är Vania Heymann och Gal Muggia.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 15/04/2018 19:00:00
end_date 22/04/2018 10:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.