Musikvideotoppen Vecka 15

Veckans lista innehåller till stor del samma videor som förra veckans, men i en lite annan ordning. Vi har också fått in en ny etta.

Etta denna veckan blev utmanaren Krakel med “On the Run”. Det innebär att en video blev tvungna att lämna oss från förra veckan och det var The Binge. Tack för er tid på listan! I övrigt har vi som sagt kvar samma videor om än i en annan ordning.

Inför nästa veckas lista kan ni rösta på utmanarvideor från bland andra Eminem, Descalier och Antonio D.

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Krakel – “On the run” 1
2. (3) Canary Islands – ”Glöm baby glöm” 6
3. (4) Djävulen Möblerar Om – “En tyst minut” 4
4. (2) Alexander Molotov – “Izakaya” 2
5. (1) Tobias Nilsson – “Maybe there’s a laughter in the corner of your smile” 2

Veckans utmanarvideor

Middle Kids – “On My Knees”
Den australiensiska trion Middle Kids släpper sitt debutalbum nästa månad. Låten “On My Knees” har fått en video som tar oss med till en audition, där olika karaktärer gör sitt bästa för att imponera genom bland annat dans, show och cheerleading.

Descalier – “Split And Torn”
En man kommer till sin stuga han inte besökt på länge. Han finner en låda som han bär med sig till uthuset. Väl där plockar han upp innehållet i lådan som visar sig vara dockor till ett egengjort ”dockskåp”, föreställande Göteborgsbandet Descalier. Elektricitet flödar och dockorna kommer till liv. Bandet har gjort alla delar i videon själva med hjälp av nära vänner och anhöriga.

Eminem – “Framed”
Eminem släppte en ny musikvideo i veckan som känns väldigt mycket “gamla Eminem”. Dessutom är den väldigt blodig och obehaglig, vilket kanske inte tilltalar alla. Men för den skräckfilmsintresserade är den säkert extra sevärd. Regissör är James Larese som bland annat regisserat en av förra årets snyggaste videor: “The Way I Do” med Bishops Briggs.

SOPHIE – “Faceshopping”

Los Angeles-baserade Sophie brukar släppa spännande videor och här är ännu en. Vi får se ett digitalt ansikte vridas och vändas på till textens monotona budskap – “My face is the front of shop. My face is the real shop front. My shop is the face I front. I’m real when I shop my face” och så vidare… Dessa klipp brukar för övrigt även projiceras i bakgrunden på Sophies konserter. Och icke att förglömma: hon har regisserat videon själv!

Antonio D – “Från Barnsben Till Gravsten”
Antonio D var med på Musikvideotoppen även i våras med den humoristiska videon till låten “Allt E Cool”. Nu har han släppt en ny video till låten “Från Barnsben Till Gravsten” som är med på hans nya EP med samma namn. Ingen mindre än Kapten Röd har producerat musiken och videon är skapad av Astor Svensson.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 08/04/2018 18:00:00
end_date 15/04/2018 10:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.