Musikvideotoppen Vecka 6

Vet hut har kämpat sig tillbaka upp till toppen igen. Vi får också in den uppmärksammade videon från Jenny Wilson till låten “Rapin*” på listan.

Anna Vild och Djävulen Möblerar Om ligger kvar på listan. Däremot får vi säga hejdå till Dream Wife som tog sig in som utmanare förra veckan men nu åker ut.

Bland utmanarna ser ni bland annat en helt ny video från den Manifestnominerande ionnalee. Det kommer också nytt från Moby som besöker en postapokalyptisk värld.

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (2) Vet Hut – Döda dig 6
2. (NY) Jenny Wilson – Rapin* 1
3. (3) Djävulen Möblerar Om – Mot allt som du är för 5
4. (4) First Aid Kit – Fireworks 2
5. (1) Anna Vild – Årets sista ljus 2

Veckans utmanarvideor

Big Bad Brute – Cast In Dirt
En video med mycket symbolik. Det som den lilla dockan utsätts för verkar också drabba den verkliga människan. Regisserad av produktionsbolaget Samumba från Malmö.

Louisa Lyne & Di Yiddishe Kapelye feat. Jenny Nilsson – A mol iz geven
Följ med ut i skogen med Louisa Lyne & Di Yiddishe Kapelye feat. Jenny Nilsson. Här har de tagit hjälp av Joen Bergenrud för att skapa en video till låten “A mol iz geven”. De blandar livelopping med jiddish och svenska och de vill sätta fokus på ett känsligt ämne, nämligen svenskarnas hjälp till nazisterna under andra världskriget.

Moby – Mere Anarchy
En postapokalyptisk video från Moby. Han berättar såhär: ”People are gone, and my friend Julie and I are time traveling aliens visiting the empty Earth”. Spännande och snyggt gjort av regissören Rob Gordon Bralver.

ionnalee – Joy
Svenska ionnalee är en artist som tar videoskapandet på stort allvar och kommer med långa musikvideor till sina låtar. Tidigare i veckan var hon en av de nominerade till Manifests musikvideopris med sin video till Samaritan (dock blev det ingen vinst). Den här nya videon är regisserad av ionnalee själv tillsammans med John Strandh.

Shitbaby Mammals – Abner Devereaux
När den här videon med Linköpingsbandet Shitbaby Mammals hade premiär på HYMN tidigare i veckan beskrevs den som “en halvt psykedelisk VHS-historia med tydliga ironiska inslag, som ett punkigt anti-bidrag i den vanligtvis så välprolerade musikvideovärlden”. Regi: Adam Wrafter.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 04/02/2018 19:00:00
end_date 11/02/2018 11:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Musikvideotoppen Vecka 6

 1. Ingela öhman skriver:

  Bästa

 2. OSSIAN ÖHMAN skriver:

  Grym

 3. Emelie Zonabend König skriver:

  Attityd!

 4. Sven Björnedalen skriver:

  Amazing!

 5. Ingegerd Blomberg-Nilsson skriver:

  Tungt! Fantastiskt!

Kommentarer inaktiverade.