Musikvideotoppen Vecka 18

Garmarna och Thåström seglar vidare i toppen med ”Öppet Hav” även denna vecka. Sedan har vi två nykomlingar på veckans lista; The Bland lägger sig på tredje plats med ”The Winners” och Liz Sipper finner vi på plats fyra med ”Fancy Boy”.

Veckans topplista

# V
1. (1) Garmarna feat. Thåström – Öppet Hav 2
2. (4) Dotty Blue – Little High Little Low 7
3. (NY) The Bland – The Winners 1
4. (NY) Liz Sipper – Fancy Boy 1
5. (2) Kerbera – From Hero To Villain 2

Veckans utmanarvideor

Kevin Borg – Young At Heart
Efter vinsten i Idol 2008 så har Kevin varit verksam på olika håll i bland annat Eurovision Song Contest och musikalerna Grease och High School Musical, men det var ett tag sen han släppte eget material. Förra singeln ”Needing You” släpptes 2013, nu gör han comeback med ”Young At Heart” som legat etta på iTuneslistan senaste dagarna. I videon får vi se Kevin sjunga och dansa på en bergstopp, återstår att se om videon även lyckas klättra upp på denna sidans list-topp.

Judith Owen – Send Me A Line
I dagens teknikstress så är det lätt att bli lite disträ utav alla distraherande apparater. I ”Send Me A Line” så får vi se prov på Judith Owen’s simultankapacitet när hon dammsuger upp katten, sprayar håret med rengöringsmedel och bränner hål i skjortan samtidigt som hon försöker sms:a med sina vänner. Låten är tagen från den walesiska sångerskans album ”Somebody’s Child” som släpps nästa vecka.

Moonland – Literally Insane
Vi får följa med huvudrollsinnehavaren djupt ner i drogträsket i Stockholmska Moonland’s debutvideo ”Literally Insane”. Musikvideon anspelar på galenskap på flera fronter; den mörka historian som berättas i videon mixas med låtens ganska muntra toner vilket skapar en intressant och lite skev kontrast. Gruppen bildades förra året och jobbar just nu på sin första EP.

Rihanna – Needed Me
I januari så släppte Rihanna sitt åttonde album ”Anti” som tidigare singlarna ”Work” och ”Kiss It Better” var med på, här har vi hennes senaste singel och video ”Needed Me”. Rihanna steppar upp en nivå med sin kaxiga stil och beger sig beväpnad in på en strippklubb i Miami, för att möta sin rival.

Cosmetisk Heesvijk – Grimash Om Morgonen
Även om Cornelis Vreeswijk trillat av pinn för snart 30 år sen så kommer musiken han skrivit förbli odödlig. Duon Cosmetisk Heesvijk, som består utav Thilini Guldbrand och Erik Björksten, hjälper till att förvalta kompositörens rika visarv genom säregna tolkningar som täcker allt mellan rå blues och folkmusik till drömska ljudlandskap. Här får vi höra deras magiska version utav ”Grimash om morgonen” som finns med på deras nyligen släppta EP.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Musikvideotoppen Vecka 18

 1. Ylwa Svensson skriver:

  Vilken röst !!

 2. Ylva Lundgren skriver:

  Så fantastiska!

 3. Tanja Andersson skriver:

  Cosmetisk Heesvijk

 4. Lena Hyltegren skriver:

  Skaldekonst!

 5. Eva skriver:

  Bästa 🙂

 6. Ulrika skriver:

  Klart att detta är bästa låten!

Kommentarer inaktiverade.