Musikvideotoppen Vecka 9

Det har handlat mycket om musik i veckan. Bland annat gick ju den svenska Grammisgalan av stapeln i onsdags. Där delades priset för Årets musikvideo ut till Joanna Nordahl för videon till ”Nothing but a heartbeat” med Say Lou Lou.

Här på Musikvideotoppen prisar vi musikvideor varje vecka. Denna vecka är det nykomlingen Grimner med Eldhjärta som har fått flest röster. Även Renate och Lizette & är två nykomlingar på listan.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Grimner – Eldhjärta 1
2. (NY) Renate – Higher We Rise 1
3. (3) Dismissed – Pridewave 3
4. (NY) Lizette & – No More Lies 1
5. (1) Sister Fay – D.I.Y. 2

Veckans utmanarvideor

!Regeringen – 6Objekt
!Regeringen har skymtats i Musikhjälpens bur, på dekadenta paradvåningsfester, på festivalscener och klubbar. Den nya videon till 6Objekt är regisserad av Cecilia Nordlund & Antonio Tublén och skildrar !Regeringen som ett överklasskollektiv inspärrat på museum. Gör dig redo för en annorlunda videoupplevelse.

Jack Ü (Skrillex & Diplo) feat. Kai – Mind
När Skrillex & Diplo gör musik tillsammans kallar de sig Jack Ü. Häromveckan vann de flera priser på den amerikanska Grammy-galan där de även uppträdde. I den här låten får vi höra Skrillex sjunga duett med Kai. Videon är ett potpurri av klipp från resor och spelningar. Regi: Liam Underwood.

Flora Cash – For Someone
Flora Cash har varit aktiva sedan 2012 och byggt upp en stadig fanbase i bland annat Sverige och USA. Just nu är de ute och turnerar i Los Angeles. Denna nysläppta video bjuder på lågmäld musik, kärlek och känslor i en frusen värld. Videon är regisserad av Benjamin Woolner & Jessica Sumner.

Ida Boija – Sverige
Ida Boija är inte rädd för att uttrycka sina åsikter. Förra året kom debutvideon och det här är uppföljaren. Uppkäftig låt och video om Sverige, världen, välfärd och politik. Videon är producerad av Kalabalik film.

Macklemore & Ryan Lewis feat. Leon Bridges – Kevin
Macklemore & Ryan Lewis är tillbaka med nytt material. Låten Kevin har fått en svartvit och avskalad video där budskapet får stå i fokus. I den här låten har de slagit sig ihop med en man med en gyllene strupe: Leon Bridges. Som vanligt är Ryan Lewis inblandad i regin av videon, i detta fallet tillsammans med Jason Koenig.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Musikvideotoppen Vecka 9

  1. nils tenje skriver:

    Regeringen for the wine°

  2. Bruno Wiebelt skriver:

    Best I have seen for a long time. Regeringen for President!!!!

Kommentarer inaktiverade.