Musikvideotoppen Vecka 3

Efter några veckors uppehåll så är det dags att kicka igång vårterminen här på Musikvideotoppen! Har i vanlig ordning trillat in en massa fina videotips på mejlen under uppehållet, varav flera utav dom kommer dyka upp på sidan framöver. Nytt inför denna säsong är att tidigare vikarierande medhjälparen Sofie Tedenstad fått position som fast medarbetare och skribent! Tidigare så har jag skött det mesta själv och tagit hjälp utav Sofie när det kört ihop sig, men nu så kommer hon hjälpa till med att välja ut videor samt sköta skrivandet en gång i månaden.

Videorna från listan innan jul hänger kvar och på första plats så hade vi Alexander Vasiliou med ”Children of Tomorrow”, som nu är inne på sin nionde vecka. Då det är satt en tio-veckorsgräns på listan så blir detta sista gången som ni kan rösta på hans video.

Veckans topplista

# V
1. (1) Alexander Vasiliou – Children Of Tomorrow 9

2. (2) Lugnet – It Ain’t Easy 6

3. (NY) Weaver – Underneath A Question Mark 1

4. (5) Navelin – Daydream 2

5. (NY) Majlo – Change 1

Veckans utmanarvideor

The Lola O – Jolly
Under ett samtal en varm och onykter sommarkväll i Brixton så upptäckte Fred och Freja sina gemensamma intressen för gamla rockhjältar, IPA och Tarantino. Samtalet gick även in på vikten utav bra musik, vilket ledde vidare till att The Lola O bildades. Fred och Freja jobbar båda som låtskrivare på Warner Chappell och har tidigare skrivit åt storheter som Adam Lambert och Brian May, här kan ni höra och kolla in deras första musikvideo ”Jolly” under sitt egna bandnamn som dom spelat in för ett tag sen.

Miike Snow – Genghis Khan
För ovanlighetens skull så berättas det en historia som slutar lyckligt både för superskurken och den hemlige agenten i Miike Snow’s senaste musikvideo ”Genghis Khan”. Den bistra fientligheten mellan de båda opponenterna byts ut mot sång och dans, och lite mer därtill… Låten är tagen från den svensk-amerikanska gruppens tredje kommande album ”III” som beräknas släppas den fjärde mars.

Pap & Emblem feat. Aki & Ras Daniel – Hörde Du
Pap & Emblem fortsätter leverera feta musikvideor från albumet ”Utrotningshotad” som släpptes i juni 2015. I nya singeln ”Hörde Du” så rappar den skånska duon, tillsammans med gästande hiphopparna Aki och Ras Daniel, om samhällets baksidor. Videon är filmad och redigerad av Vigge Fred.

Bracelet – Rooftop
I Bracelets läckra debutvideo ”Rooftop” så blir vi bjudna på en högtstående uppvisning i parkour uppe bland hustaken. Videon är inspelad i Göteborg tillsammans med ingen mindre än Tim Shieff, som räknas som en utav dom främsta i världen inom parkour och freerunning. Bandet består utav bröderna Charlie och Felix Grönvall, från tidigare bandet Little Great Things som uppträdde i Melodifestivalen 2014, samt danska basisten Rebecca Krogmann.

Diztord feat. Linnea Vikström – Now We Burn
Under namnet Diztord så driver låtskrivaren och producenten Tord Bäckström ett metal-studioprojekt där han för varje låt plockar in nya gästartister och musiker, ofta sådana som vanligtvis inte förknippas med metal, för att skapa nya, intressanta möten. Till tidigare låtar så har han bland annat samarbetat med Susie Päivärinta (Lili & Susie), Jan Johansen och musiker från Amaranthe för att bara nämna några. I senaste låten ”Now We Burn” så får vi höra Linnea Vikström på sång, som annars sjunger i bandet Therion och tidigare turnerat med Kamelot.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.