Musikvideotoppen Vecka 39

Denna vecka finner vi Clara Mae på första plats med ”Avalon”, som må vara hennes debut som soloartist men Clara är ändå långt ifrån en färsking inom musikbranschen. Efter att ha varit med i Idol 2009 så blev hon värvad som sångerska till Ace of Base som hon bland annat spelat in ett album med, men nu har hon valt att lägga fullt fokus på solokarriären.

Det finns miljoners miljarders låtar som handlar om kärlek, ”Watch Me Bleed” har ett inte lika vanligt tema och är förmodligen den första musikvideo jag sett som handlar om detta ämne. Efter att Agnes inte fick hålla tal om mens på sin skola så skrev hon en debattartikel i Aftonbladet och artikeln blev snabbt en viral snackis, nu har hon spelat in en musikvideo på samma tema med sitt band By The Way och dom tar sig in på andra plats.

Även Billy Momo är nya på listan med deras Ryssland-inspirerade video ”It’s Mine” som tar sig in på plats fyra.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Clara Mae – Avalon 1

2. (NY) By The Way – Watch Me Bleed 1

3. (1) Annsome – Ballerina 3

4. (NY) Billy Momo – It´s Mine 1

5. (2) Tom Levin – Thunder On 5

Veckans utmanarvideor

Tesfu – Cards Are Stacking Up
Då dagarna börjar bli lite kallare och kvällarna mörkare så känns det helt rätt att låta Tesfu få lysa upp tillvaron med ”Cards Are Stacking Up”, en svängig reggaelåt med avsmittande energi. Bakom dom glada tonerna så finns det dock en mer allvarlig botten. Låten handlar om hur vi i det globala politiska samhället skjuter undan problem för att skapa nya och återupprepar vår historia, att vi fortfarande dömer andra människor efter hudfärg och utseende och skyller på ekonomiska besparingar när människor behöver hjälp och flyr från inbördeskrig. Ämnet är något Tesfu själv kan relatera till då han vid sex års ålder fick flytta från Eritrea till Sverige med sin familj på grund utav en mycket problematisk livssituation.

Kitty – Killer Eyes
Det verkar som jag aldrig får sluta förvånas över hur många nya artister det finns i detta avlånga land som klarar av att producera fram genomproffsiga debutvideor. För er som inte känner till denna sångerska så får ni här chansen att stifta bekantskap med Kitty till hennes mörka, elektroniskt pulserande video ”Killer Eyes”. Låten har sin bakgrund i en personlig traumatisk händelse, ett övergrepp, och handlar om hämnd efter att ha blivit totalt nedbruten till en punkt där det bara finns mörker.

Naughty Boy feat. Beyoncé & Arrow Benjamin – Runnin’ (Lose It All)
På videofronten så har Beyoncé ordentligt visat framfötterna senaste tiden. I slutet på 2013 så släppte hon sitt självbetitlade album tillsammans med påkostade musikvideor till samtliga 17 spåren och bonuslåtarna. Året efter så spelade hon in en riktig lågbudgetvideo till singeln ”7/11” som kontrast, vilken blev minst lika populär som dom tidigare videorna. Nu är hon aktuell igen, som gästsångerska denna gång, i Naughty Boy’s nya singel ”Runnin’ (Lose It All)”. Singeln har även fått en stilig undervattensvideo som ni kan se här under.

Mimikry – Brinner
I början på 2000-talet så fick man lov att bege sig till Stockholm eller Malmö om man ville gå på Pride. På senare år så har festivalens kärleksbudskap spridits till allt fler ställen och nu är det runt ett 20-tal städer i Sverige som arrangerar sina egna Pridefestivaler. Denna helg så var det Faluns tur, där det klassiska punkbandet Mimikry fick stå för årets officiella Pridelåt med ”Brinner”. Här kan ni kolla in deras dansanta video till låten.

Awolnation – I Am
Los Angeles-baserade Awolnation släppte i somras singeln ”I Am”, under kommande veckan så har låten sin officiella Sverige-lansering. Gruppen är främst kända för sin tidigare singel ”Sail” som under 2011-2012 låg med i hela 79 veckor på amerikanska Billboard-listan, vilket ledde till rekord för längst tid på listan tills Imagine Dragons gick om med ”Radioactive”. Låten ”I Am” är tagen från bandets andra studioalbum ”Run” som är rakt igenom skrivet, inspelat och producerat utav gruppens frontare och musikaliska arkitekt Aaron Bruno.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Musikvideotoppen Vecka 39

 1. Lottie Rääf skriver:

  Lycka till Kitty!

 2. justin dreyfuss skriver:

  AWOLNATION – I Am

 3. Gunnar Lingmerth skriver:

  Bästa låten och grymmaste videon på listan! Lycka till Kitty!

 4. Tikva Lingmerth skriver:

  Bästa låten av alla Kitty!

 5. Kerstin skriver:

  Kitty med Killer Eyes!

 6. Gunnar Lingmerth skriver:

  Kitty så klart!

 7. Kerstin Andersson skriver:

  Kitty är bäst!

 8. Morgan Myrling skriver:

  KITTY !!

 9. Ronnie skriver:

  Berör – smärtsamt bra!!!

 10. Ronnie Magnusson skriver:

  Kittys låt är det som Berör o är smärtsamt bra!!!

 11. Josefin skriver:

  KITTY!!!

 12. Maya Olsén skriver:

  Stark låt Kitty! Svärtan och smärtan i din röst berör på djupet…
  Tack för att du delar din upplevelse, <3 till Dig.

Kommentarer inaktiverade.