Musikvideotoppen Vecka 36

Hej allesammans, sommaren börjar lida mot sitt slut och det är dags att kicka igång sidan igen efter en lååång semester! Senast sidan uppdaterades var i början på juni och sen dess så har det kommit in mängder med grymma videotips på mejlen, så det tackar vi så mycket för! Har tyvärr inte haft tid att svara på alla mejl, men kan försäkra er om att alla videor har kollats igenom och många utav dom kommer dyka upp här framöver.

Videorna från vårsäsongen hänger kvar och innan sommaruppehållet så var det Peter Hägerstrand som lade sig på topplaceringen, så han får ligga kvar där även denna vecka med ”Solsystem”.

Veckans topplista

# V
1. (4) Peter Hägerstrand – Solsystem 3

2. (1) Tom Levin – Thunder On 2

3. (3) Anders Hanses – Where’re You Going This Time? 2

4. (2) Frantic Amber – Soar 3

5. (NY) Patrik Wennberg – Education 1

Veckans utmanarvideor

Annsome – Ballerina
Säsongens första utmanarlista får inledas utav Ann Björling som under sitt artistnamn Annsome bjuder in oss till hennes vackra och skruvade värld, där karaktärerna handlar om dom demoner som vi bär inom oss. I den nya stiliga videon får vi se Ann i rollen som en osympatisk ballerina som balanserar på den dåliga självkänslans lina. Som en metafor för den inre självkritiska rösten så håller hon karaktärerna fängslade med kedjor, tills vi får se vad som händer när fångarna slår dövörat till mot ballerinan.

Farsta – Efter Kalaset
I december så släppte gruppen Farsta, som består utav tidigare medlemmar från Ebba Grön och Grisen Skriker, sin debut-EP ”Kung av Mörker”, nu är gruppen i full gång med att färdigställa sitt första fullängdsalbum som beräknas släppas under hösten. ”Efter Kalaset” heter senaste singeln och musikvideon från det kommande albumet. Vi får se skådespelaren Leif Andrée i huvudrollen, känd från filmer som ”Tomten är far till alla barn”, ”Livet är en schlager” och ”Hitta Nemo”. I denna musikvideo har han hittat sitt egna sätt att få vara i rampljuset.

Admiral P feat. Onkl P – Hatere
Härnäst så blir det en video från vårat grannland Norge med Admiral P och Onkl P som gör upp med hatare utav olika slag som hindrar en från att göra sin grej. Admiral P har alltid stått på de utsattas sida då han vet hur det är att vara annorlunda och utanför, och tagit parti för dom som behöver det mest vilket han vill uppmuntra och belysa i denna video. Låten är tagen från Admiral P’s album ”Selvtillit & Tro” som släpptes tidigare under året.

Tame Impala – Let It Happen
Under sommaren så släppte australienska bandet Tame Impala sitt uppföljande album till förra kritikerrosade skivan ”Lonerism” som toppade många årsbästa-listor under 2012. ”Currents” heter nya albumet och ”Let It Happen” är deras senaste musikvideo som släpptes nu i augusti. I videon får vi följa med den olycksdrabbade huvudpersonen på en psykedelisk flygtur.

Violet Days – So Dope
”So Dope” är Violet Days andra singel som dom nyligen släppt denna skimrande musikvideo till. Gruppen frontas utav Lina Hansson, som tidigare blivit nominerad i kategorierna ”Rookie Songwriter/Producer of the year” på årets Denniz Pop Awards. Gruppen är även aktuella med ett samarbete ihop med DJ:n John De Sohn, där Lina sjunger på hans nya singel ”Rush” som hade premiär under veckan.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.