Musikvideotoppen Vecka 23

Den här veckan så tar Tom Levin över första plats med videon ”Thunder On”, som är tagen från hans dubbelalbum ”Them Buffalo”/”Them Feet” som släpptes förra året. Anders Hanses tar sig in på listan också med ”Where’re You Going This Time?” som lägger sig på plats tre.

Jag nämnde förra veckan att Musikvideotoppen snart skulle ta sommarledigt så detta blir sista veckan för röstning, nästa vecka presenterar vi själva listan bara och efter det går vi på semester! Sedan kommer sidan igång i augusti igen. Dom videor som ligger kvar på nästa veckas lista kommer också hänga kvar tills efter sommaren.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Tom Levin – Thunder On 1

2. (1) Frantic Amber – Soar 2

3. (NY) Anders Hanses – Where’re You Going This Time? 1

4. (3) Peter Hägerstrand – Solsystem 2

5. (2) Martin Berglund & Stödorkestern – Allting Kommer Att Ordna Sig 3

Veckans utmanarvideor

Angelica Alm – Just Fine
Sommaren är på intåg så här kommer en video som passar alldeles utmärkt, eller ”Just Fine” som Angelica Alm skulle sagt det. Det osar 70-tal och sköna souliga toner i Angelicas första musikvideo från det kommande albumet som hon planerar att släppa i år. Angelica har suttit med som pianist i ’Så ska det låta’ under dom senaste tre åren men har nu valt att hoppa av programmet för att lägga krutet på sin egna solokarriär. Låten ”Just Fine” är skriven utav Angelica själv i samarbete med Michael Saxell och Fredrik Andersson och den somriga musikvideon är gjord utav Amanda Stiverius.

Patrik Wennberg – Education
Med sin nya video och singel ”Education” så vill Patrik Wennberg belysa vikten av utbildning när det gäller människors förståelse, medvetenhet och tolerans gentemot varandra. Videon kan beskrivas både som en nattsvart skildring av samhället likväl som en skimrande vacker dröm och när Patrik skrev låten så hade han samhällets utveckling i åtanke, att antalet utsatta människor på stadens gator blir fler samtidigt som det också verkar bli allt fler folk som sparkar neråt mot dessa personer. ”Education” är Patriks andra singel än så länge och han planerar att släppa sitt debutalbum ”All My Friends Are Superheroes” i augusti.

Wolf Alice – Bros
Brittiska gruppen Wolf Alice släppte under veckan en video till härliga låten ”Bros”. Vi får se en hjärtvärmande historia mellan två ungar som spenderar sommarlovet ihop på det allra mest idylliska viset. Låten är baserad på sångerskan Ellie Rowsell’s uppväxt i norra London tillsammans med gruppens förra basist Sadie Cleary, och videon är faktiskt inspelad i samma område som dom växte upp. Låten är tagen från gruppens debutalbum ”My Love Is Cool” som släpps 22 juni.

David Guetta feat. Nicki Minaj, Bebe Rexha & Afrojack – Hey Mama
Nicki Minaj har varit väldigt flitig på videofronten senaste tiden. Under loppet utav dryga veckan så har hon medverkat i tre olika videor, förra veckan så släppte hon en musikvideo till låten ”Feeling Myself” tillsammans med Beyoncé som än så länge bara finns tillgänglig på nya betaltjänsten Tidal och häromdagen så släppte hon en video till singeln ”The Night Is Still Young”. Utöver detta medverkar hon även här i ”Hey Mama” tillsammans med David Guetta, Bebe Rexha och Afrojack där dom ställer till med ett ordentligt ökenparty.

Indigorado – Please
Det blev mycket fokus på debuterande artister den här veckan. Här har vi norsk-svenska duon Indigorado’s finstämda första singel och video ”Please” som är filmad i hemkommunen Ås i Norge. Duon består utav Cathrine Witzøe och Ola Borglin och dom beskriver sin musik som en blandning av folk, singer/songwriter och världsmusik. I sommar har dom planerat en större turné med spelningar i Sverige, Norge och Storbritannien inbokade.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.