Musikvideotoppen Vecka 20

LARM håller sig kvar i toppen även denna vecka med deras sköna debutvideo. Disco-hunden Hasse dansar in på listan som veckans nytillskott med funkigt svängiga videon ”Disco Dancer”.

Övriga videor hänger kvar från förra veckan där kanadensiska Anvil klättrar upp igen till plats två med ”Hope In Hell”, Mäbe lägger sig på fjärde plats med ”Pannkakskungen” och bob hund finner vi på femte plats med ”Hjärtskärande Rätt”.

Veckans topplista

# V
1. (1) LARM – Larm 2

2. (3) Anvil – Hope In Hell 5

3. (NY) Hasse – Disco Dancer 1

4. (5) Mäbe – Pannkakskungen 3

5. (2) bob hund – Hjärtskärande Rätt 2

Veckans utmanarvideor

The Moniker – Life Is Life
Efter ett misslyckat samarbete med sitt skivbolag så släpper nu The Moniker ett nytt album helt på egen hand. Releasedatum för albumet ”Don’t Fly Too High” är satt till 31 augusti men på sätt och vis har albumet redan börjat släppas då The Moniker, eller Daniel Karlsson som han egentligen heter, har valt att släppa en låt varannan vecka fram tills officiella releasen. Här är hans andra singel ”Life Is Life”, en magnifik poplåt med inslag utav tangotakter som också blir hans första musikvideo från skivan. Imorgon släpps tredje singeln ”When You Really Love Someone”.

Jawone – Jag Kommer Aldrig
Hiphop-scenen har till stor del präglats utav machokulturen där man i vissa kretsar kollat snett på homosexualitet, detta var något som Kamal Jawone ville göra något åt. I musikvideon till hans senaste somriga låt ”Jag Kommer Aldrig” så berättas en kärlekshistoria om ett manligt och ett kvinnligt par istället för det traditionella kille/tjej-paret. Tanken med videon var att bidra till att bryta homofobin och istället försöka normalisera homosexualitet inom hiphopen. Låten gästas utav artisten JeruSALEM i refrängen och det är Jawone’s tredje singel som han släpper i år.

The Chemical Brothers – Go
Dom brittiska kemikaliska bröderna hänger fortfarande med efter snart 25 år sedan bildandet och släppte under veckan en musikvideo till nya singeln ”Go” med amerikanska rapparen Q-Tip som gästsångare. Vi får se en stilig och egendomlig järnstångsdans i musikvideon som regisserats utav Michel Gondry, som tidigare bland annat regisserat filmen Eternal Sunshine Of The Spotless Mind samt spelat in flera klassiska musikvideor åt artister som Björk, The Rolling Stones och Foo Fighters. Låten är tagen från albumet ”Born In The Echoes” som släpps 17:e juli.

Martin Berglund & Stödorkestern – Allting Kommer Att Ordna Sig
”Allting kommer att ordna sig”, eller? Denna något slitna fras kan ibland visa sig vara tomma ord i försök till uppmuntran, men det kan också vara en inställning som man i tuffa tider kan hålla fast vid i ens strävan att nå sina mål. Just denna dubbeltydighet har Kalmar-baserade Martin Berglund & Stödorkestern lyckats fånga i nya singeln som beskrivs som både en pepplåt och en depplåt. Även om det ser mörkt ut så handlar det om att kämpa in i det sista. Musikvideon förstärker låtens budskap ytterligare, där vi får se Rickard Blad som en ensam ballerinadansare som tappert kämpar sig igenom en öde industrilokal.

Refused – Elektra
Refused är tillbaka! Det legendariska hardcore-bandet släppte milstolpen ”The Shape of Punk to Come” 1998 som blev deras sista album innan uppbrottet, nu 17 år senare så är dom aktuella med en ny skiva. ”Freedom” heter kommande albumet som släpps 30 juni, här kan ni höra första singeln ”Elektra” från skivan tillsammans med den kalejdoskopiska videon. Låten är skriven i samarbete med och producerad utav svenska Shellback som senaste åren skrivit flertalet hits åt artister som Taylor Swift, Britney Spears och Pink och som i sin ungdom var ett stort Refused-fan. Han har även producerat låten ”366” på skivan, resten utav albumet är producerat utav Nick Launay som tidigare jobbat med artister som Arcade Fire, Kate Bush och Nick Cave.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.