Musikvideotoppen Vecka 19

Den här veckan har vi värmländska LARM på första plats med deras självbetitlade video. ”Larm” är gruppens första musikvideo och den handlar om den ambivalens man kan uppleva i livets alla vägval. På andra plats har vi en grupp som är lite mer gamla i gemet; Bob hund har härjat runt på den svenska musikscenen ända sedan -91 och är nu aktuella med nya singeln ”Hjärtskärande Rätt”. Musikvideon är ”lånad” från den gamla stumfilmen ”Mannen med filmkameran” där producenten Lars Hallin på ett finurligt sätt lyckats klippa in bandmedlemmarna i filmscenerna.

Anvil och Dismissed får dela plats på bronspallen den här veckan då deras videor fick in exakt lika många röster. Mäbe hänger kvar också med ”Pannkakskungen” som lägger sig på plats fem.

Veckans topplista

# V
1. (NY) LARM – Larm 1

2. (NY) Bob Hund – Hjärtskärande Rätt 1

3. (1) Dismissed – Dance On The Borderline 3

3. (3) Anvil – Hope In Hell 4

5. (2) Mäbe – Pannkakskungen 2

Veckans utmanarvideor

Marika Hackman – Ophelia
I februari så släppte brittiska sångerskan och musikern Marika Hackman sin debutskiva ”We Slept at Last” som producerats utav Charlie Andrew från Alt-J, här är hennes senaste singel ”Ophelia” där hon hämtat inspiration från pjäsen Hamlet. I musikvideon får vi följa med Marika på en rogivande promenad ute i öknen. Sedan mars så befinner sig Marika ute på en väldigt omfattande Europa-turné, nu på onsdag (6 maj) så gör hon ett stopp här i Sverige då hon uppträder på Kägelbanan Östra i Stockholm.

Hasse – Disco Dancer
Med en stor dos disco-sväng och ett släng funk så släpper Hasse sin debutvideo ”Disco Dancer”. Det finns ett ordspråk som lyder att ”man kan inte lära gamla hundar sitta”, men man kan tydligen lära hundar spela funk. Efter att ha spenderat över 10.000 timmar i källarstudion så har Hasse blivit en riktigt väldresserad jycke och här får vi se honom jamma loss på trummor, saxofon och bas. Mer alster är planerade från Hasse inom närmsta framtiden så håll ögon och öron öppna.

Rihanna – American Oxygen
I början av april så släppte Rihanna sin senaste singel och musikvideo ”American Oxygen” exklusivt för nya streamingtjänsten Tidal, nu finns videon uppe på Youtube också sen någon vecka tillbaka. Låten skrevs med inspiration från Bruce Springsteens ”Born In The U.S.A.” och kan, likt Springsteens låt, till en början upplevas som en patriotisk hyllningslåt till Amerika men vid en närmare granskning så kan man även uttolka hur landets baksidor och problem belyses.

Toro Y Moi – Lilly
Vi får hänga med Toro y Moi och handla i videon ”Lilly” från hans senaste album ”What For?” som släpptes i april. Toro y Moi är en amerikansk artist och producent och räknas som en utav dom ledande namnen i den lite nyare genren chillwave. Musik som går under chillwave brukar ofta låta drömskt och somrigt och genren kan beskrivas som ett hopkok utav andra genrer som electropop, psychedelia, folk och shoegaze bland annat.

Vandernite – Goodbye
Under namnet Vandernite så har Jonas Hofvander skrivit och producerat albumet ”The Death of a Loved One” som är planerad att släppas i juli, här har vi första singeln ”Goodbye”. Skivan har ett lite annorlunda koncept då den rakt igenom handlar om hur det är att förlora någon närstående, något som Jonas själv har varit med om och skildrar här processen genom sin musik. Albumet följer en tydlig väg från en tuff början fram till ett ljusare slut. På vägen så tar albumet upp dom olika aspekterna utav förlust och om hur man kan växa och använda sig utav erfarenheterna för att leva ett liv fullt ut med mening och glädje.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Musikvideotoppen Vecka 19

  1. Gull-Britt Bjelk Ekström skriver:

    En av Vandernites underbara musikvideor 10 Point!!!

  2. Kristina Hofvander skriver:

    Istället för att läsa en bok om sorgbearbetning så lyssna på denna cd som med sina vackra texter och musik hjälper dig från början till slut att ta dig igenom din sorg .

Kommentarer inaktiverade.