Musikvideotoppen Vecka 13

Synthpop-gruppen Le Muhr tassar upp i topp den här veckan med videon ”Flykten”. Låten är tagen från deras album ”Ge mig drömmar att leva eller gift att dö” som släpptes under veckan, kan varmt rekommendera er att kolla in albumet om ni gillar låten. Även Stök tar sig in på listan och lägger sig på femte plats med videon ”Ett Varv Till” som dom spelat in tillsammans med Malmö-rapparen Deli.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Le Muhr – Flykten 1

2. (1) Lugnet – All The Way 3

3. (3) Browsing Collection – Don’t Tell Me 7

4. (2) Go Stereo – Best of 2014, Pop Mashup 2

5. (NY) Stök feat. Deli – Ett Varv Till 1

Veckans utmanarvideor

Tesfu – Aim For The Stars
På grund utav en svår livssituation i Eritrea så flyttade Jonas Tesfu som sexåring till Alingsås med sin familj. I vuxen ålder så utbildade han sig till civilekonom och jobbade inom högre ansvarsområden för olika välkända märkeskedjor, men insåg ganska snart att det var musiken som låg honom varmast om hjärtat. Så han lade karriären på hyllan och flyttade till Berlin för att försörja sig som gatumusiker, nu släpper han sin första singel och musikvideo ”Aim For The Stars”. Låten handlar just om detta, att våga följa sina innersta drömmar istället för att göra det som samhället eller andra människor anser vara rätt eller fel. Videon spelades in i Berlin och vi får bland annat se den amerikanske performance-artisten Tiana Zoumer framföra en visuellt tilltalande hula hoop-dans med en rockring.

The Wombats – Give Me A Try
Kärleken hänger i luften i The Wombats senaste video ”Give Me A Try”. Vi får följa ett antal personer som ger app-dejting ett försök, med mer eller mindre lyckade resultat. ”Give Me A Try” är den brittiska gruppens tredje singel från kommande albumet ”Glitterbug” som släpps 13 april. Gruppen befinner sig just nu på en väldigt omfattande Europaturné, om ni vill se dom live och hinner läsa detta i tid så får ni skaffa biljetter till Debaser Strand i Stockholm då dom uppträder där denna måndag (23 mars).

Ladida – I Want It
Med ett energiskt scenframträdande och kaxig attityd så får vi här se Ladida leverera sin senaste singel och video ”I Want It”. Låten har fått ett bra mottagande, bland annat så har den toppat Stockholm studentradios spellista dom senaste två veckorna. Den Göteborgsbaserade gruppen släppte sitt självbetitlade debutalbum förra året och har tidigare genomfört spelningar runtom i Europa samt spelat på festivaler som Way Out West och Live At Heart.

Björk – Family
I början på året så släppte isländska Björk sitt nionde studioalbum ”Vulnicura” digitalt och i samband med albumsläppet så håller hon nu en utställning på Museum of Modern Art i New York som pågår mellan mars och juni. Den 24 mars så släpps albumet i fysisk form, här är senaste videon ”Family” som kom under veckan och den rubriceras även som ”moving album cover”. Videon har regisserats utav Andrew Thomas Huang som även regisserat videor åt spåren ”Black Lake” och ”Stonemilker” från skivan, dock så går det bara att se dom videorna på plats på utställningen än så länge.

Nighon – Ex Tenebris Lux
Finska gruppen Nighon beskriver sig som ett liberalt band som värnar om yttrandefriheten och det kritiska tänkandet, och som motsätter sig fascism och andra former utav förtryckande ideologier. Videon ”Ex Tenebris Lux” utspelar sig i en fiktiv stat som systematiskt förtrycker en minoritet utav befolkningen. Huvudpersonen kommer över klassificerat material som han läcker ut till allmänheten och får sedan ta konsekvenserna. Videon är inspirerad utav personer som Edward Snowden samt Claus von Stauffenberg, som var i tyska arméns tjänst under andra världskriget men som i hemlighet jobbade för att undanröja den nazistiska regeringen.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Musikvideotoppen Vecka 13

  1. Sara skriver:

    The Wombats – Give Me A Try

Kommentarer inaktiverade.