Musikvideotoppen Vecka 12

Lugnet och Christina Lindberg i ”All The Way” får härja vidare på listan med en topplacering även denna vecka. På andra plats så har vi en video som skiljer sig lite från övriga på sidan; Go Stereo’s senaste musikvideo består nämligen inte utav bara en låt utan hela 25 stycken. Dom har här spelat in en fenomenal mashup på 2014 års bästa hitlåtar och tar sig alltså in på listan denna vecka. Även Indevotion är ny på listan med deras refrängstarka låt och video ”Pretty Little Liar” som lägger sig på fjärde plats.

Veckans topplista

# V
1. (1) Lugnet – All The Way 2

2. (NY) Go Stereo – Best of 2014, Pop Mashup 1

3. (2) Browsing Collection – Don’t Tell Me 6

4. (NY) Indevotion – Pretty Little Liar 1

5. (3) Jade Ell – Struggles 3

Veckans utmanarvideor

Stök feat. Deli – Ett Varv Till
Med några delar funk och ett släng 80-talsbeat så kioskar Stök upp blivande sommarplågan ”Ett Varv Till”, en synnerligen svängig hiphop-dänga som det är svårt att sitta still till. Chansen är också stor att man vill lyssna igenom låten ett varv till när den är slut. Videon har spelats in utav Puzzle Prod och den är bland annat filmad med en kamera fastmonterad på en snurrande vinylspelare. I låten så introduceras även Malmö-rapparen Deli inför den svenska befolkningen och hiphop-scenen.

Imminence – Wine & Water
Imminence är i grunden ett post-metalcore-band och för två år sen så spelade dom först in ”Wine & Water”, nu släpper gruppen en ny akustisk variant av låten. Denna låtversion är producerad utav Simon Peyron, som annars är sångare i Outtrigger som deltog i Melodifestivalen förra året. Simon kommenterar samarbetet: ”Är det något man som konsument skall söka sig till musikaliskt är det artister med avsikt att beröra och skapa ’verk’ framför att producera ’låtar’, det kan jag skriva under att grabbarna i Imminence framställer.”

Carly Rae Jepsen – I Really Like You
Det känns som Carly Rae Jepsen inte är sig riktigt lik i nya videon. Kortare hår än vanligt, ser lite äldre ut och… näe i själva verket så är det ingen annan än Tom Hanks faktiskt som läpp-synkar till Carly’s låt ”I Really Like You”. Även Justin Bieber kan man skymta i videon. Till låten så har Peter Svensson, gitarrist och låtskrivaren i The Cardigans, medverkat som producent och låtskrivare.

Jawone feat. Leith – Du Betyder
Om ni följt Musikvideotoppen så kanske ni kommer ihåg Jawone som var med för ett par veckor sen med sin video ”Är Han Likadan”. I samband med förra videon så utlovade han ett flertal låtar och videosläpp under året så här kommer den uppföljande singeln ”Du Betyder”. En solig feelgood-låt som passar utmärkt i vårvärmen som nu börjar smyga sig på. Den stiliga videon är producerad utav Blakklight Pictures.

Le Muhr – Flykten
Efter 11 år ihop som band så är nu Le Muhr aktuella med sitt andra studioalbum ”Ge mig drömmar att leva eller gift att dö” som släpps 18 mars. Gruppen Le Muhr kan beskrivas med ledord som dekadens, svärta, electropunk, popluggar, slagsmålsvänlig och gråtvänligt i en härligt dansant kompott. Addera därefter denna söta dockdisco-videon ”Flykten” till kompotten så har vi en given succé. Dock- och scenografibyggaren Rebecka Llerena har skapat dom 12 dockorna och vi får se dom dansa omkring på ett hockeybord, utklätt till dansgolv, i videon.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Musikvideotoppen Vecka 12

  1. Maria Loohufvud skriver:

    Därför!

  2. Liten.falkeholm skriver:

    Bäst!

  3. Rolf Berg skriver:

    Ni va bäst

Kommentarer inaktiverade.