Musikvideotoppen Vecka 8

Det blev en vecka till i toppen för Skövde-baserade punkbandet Browsing Collection med deras självproducerade musikvideo ”Don’t Tell Me”. Sedan har vi Jawone som är ny på listan med ”Är Han Likadan” på andra plats. Jawone har spelat in ett flertal låtar som han planerat att släppa utspritt under året, där låten ”Är Han Likadan” är premiärsingel, så ni kan räkna med att få höra mer från honom framöver.

Med en bakgrund som körsångerska åt Dr. Alban och E-Type så har nu Martina Edoff kommit igång med sin egna solokarriär. Hon tar sig in på listans femte plats denna vecka med senaste singeln ”Before I Die”, som är tagen från hennes debutalbum som släpptes i somras.

Veckans topplista

# V
1. (1) Browsing Collection – Don’t Tell Me 2

2. (NY) Jawone – Är Han Likadan 1

3. (5) Eldoradio – Black & Blue 3

4. (4) Renate – Just Let Go 2

5. (NY) Martina Edoff – Before I Die 1

Veckans utmanarvideor

Ms. Henrik – Slow Dancing
Ms. Henrik dansar igång utmanarlistan med P3-aktuella låten ”Slow Dancing”. Förutom att han är aktuell med denna nya singel och musikvideo, som filmats i Milano, så lanserar han även ett nytt läppstift ur sin kollektion ”Ms. Henrik On Everyone’s Lips”. Om man vill se Ms. Henrik uppträda live så har man goda chanser för det i mars då han genomför en turné över hela Sverige, bland annat så uppträder han på festivalen Umeå Open den 27 mars.

Taylor Swift – Style
Under veckan så lanserade Taylor Swift sin nya singel ”Style” som blir den tredje singeln från senaste albumet ”1989”. Albumet har blivit en riktig kommersiell succé, inte minst i USA där den toppat försäljningslistan för album 2014. I vanlig ordning så har Taylor Swift med sig ett gäng svenskar som låtskrivare, ”Style” har skrivits utav Max Martin, Shellback och Ali Payami i samarbete med Taylor.

Granny K – Alla Röster Måste Höras
I nästa video så får vi se och höra nyproggbandet Granny K som slår ett slag för alla människors rösträtt. En video som jag anser passa bra som utmanare här på sidan då topplistan demokratiskt röstas fram utav er besökare. Granny K är ett generationsövergripande band med medlemmar från 40-talet till 80-talet där Karin Forsling skriver låttexter som sedan keyboardisten Caroline Eriksson tonsätter. Musiken har spelats in live under själva videoinspelningen.

Rebstar – Thing About You
Det finns många låtar som handlar om olycklig kärlek där artister blivit dumpade utav sina pojkvänner/flickvänner. Rebstar’s senaste singel ”Thing About You” skulle kunna ses som en motsats till dessa låtar, här gör han upp med sitt ex som han inte har alltför höga tankar om. Självklart så kommer Rebstar inte ostraffat undan med låten; i videon får vi se hur han blir tagen som gisslan och torteras, blir spottad och klottrad på. Rebstar har Malmö som hemstad men har gjort artistsamarbeten världen över ihop med stora namn som Drake, Trey Songz och Ray J. Tidigare så har han släppt ett antal mixtapes och är nu aktuell med kommande EP:n ”Girls Like Nicole”.

Royal Blood – Out Of The Black
Får passa på att slänga in en varning inför nästa video, i Royal Blood’s delvis animerade och delvis filmade video ”Out Of The Black” så bjuds det på sin beskärda del utav blod, våld och obskyriteter. Rockduon bildades 2013 i Brighton, England, och framgångarna har inte låtit vänta på sig. Som en utav fem akter så är dom nominerade till ”British Breaktrough” i Brit Awards 2015 i sällskap med Sam Smith och FKA Twigs bland andra, och i sommar så ska dom ut på turné i USA tillsammans med Foo Fighters och Iggy Pop. Om man är sugen på att se duon live här i Sverige så besöker dom Kulturbolaget i Malmö den 20 mars samt Debaser Medis i Stockholm 23 mars.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Musikvideotoppen Vecka 8

  1. Niklas skriver:

    Snyggast video, inget snack!

Kommentarer inaktiverade.