Musikvideotoppen Vecka 7

Browsing Collection tar över topplaceringen denna vecka med ”Don’t Tell Me”, en musikvideo där bandmedlemmarna i sann DIY/punk-anda gjort allting själva som mixning, filmning och editering. Norsk-svenske Renate tar sig även in på listans fjärde plats med hennes debutsingel ”Just Let Go” som hon spelat in i samarbete med svenske stjärnproducenten Douglas Carr.

Sedan är det dags att vinka av Joe Fiddle för denna gång som nu klarat att hålla sig kvar i tio veckor med ”Where I’ll Spend My Years”! Då tio veckor är maxgräns så går det alltså inte att rösta på videon denna vecka, som för övrigt får avsluta sin tid här på listans andra plats.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Browsing Collection – Don’t Tell Me 1

2. (4) Joe Fiddle – Where I’ll Spend My Years 10

3. (1) Work Of Art – Can´t Let Go 2

4. (NY) Renate – Just Let Go 1

5. (2) Eldoradio – Black & Blue 2

Veckans utmanarvideor

Rihanna feat. Kanye West & Paul McCartney – FourFiveSeconds
Kan detta bli 2015 års mest oförväntade artistsamarbete, även om det ännu bara är februari? Förra veckan släppte Kanye West och Paul McCartney en video tillsammans till låten ”Only One”. Bara att se dom två artisterna ihop fick i alla fall mig att höja på ögonbrynen och nu så sluter även Rihanna upp i samarbetet i den nya sparsmakade men stilrena videon ”FourFiveSeconds”. Låten har för övrigt framförts live för första gången under den amerikanska Grammy Awards-galan som hölls idag, söndag 8:e februari.

Jawone – Är Han Likadan
I Jawone’s sprillans nya video ”Är Han Likadan” så berättas en historia om ånger och kärlek som många utav oss säkert kan relatera till. Efter att ha tagit sig till finalomgången i Svensktoppen Nästa med tidigare singeln ”Du Betyder” så fick Jawone kontakt med producenten John Ballard, som tidigare jobbat med Ace of Base och skrivit låtbidrag till Melodifestivalen, och inledde ett samarbete vilket resulterade i ett antal låtar. Under året så kommer Jawone släppa dessa låtar med jämna mellanrum med låten ”Är Han Likadan” som startskott.

DNKL – Wolfhour
Göteborgsbaserade electro noir-trion DNKL släppte under veckan sin EP ”Wolfhour” på 12″ vinyl, och i samband med det även denna suggestiva video till titelspåret där kamp, förtvivlan och avstånd får stå som ledord. Även fast gruppen enbart spelat in fyra låtar än så länge så har dom fått stor uppmärksamhet i internationell media som The Guardian, Notion Magazine och Noisey bland annat och genomfört flertalet spelningar runt om i Europa. Härnäst så kan man se dom uppträda på Sónar Festival i Stockholm den 13 februari och sedan dagen efter på festivalen Where’s The Music i Norrköping.

Martina Edoff – Before I Die
Under många år inom musikbranschen som körsångerska åt bland annat Dr Alban och E-Type och som grundmedlem i The Poodles så har tankarna om ett soloprojekt länge följt Martina Edoff. Men det har aldrig riktigt blivit av, förrän nu: En vän till Martina erbjöd henne möjligheten att spela in ett helt album under sina egna premisser och i somras så släpptes alltså hennes självbetitlade soloalbum. ”Before I Die” heter senaste singeln och musikvideon från skivan som följer upp dom tidigare singlarna ”Seduce Your Mind” och ”On The Top”.

Giorgio Moroder feat. Kylie Minogue – Right Here, Right Now
Vi låter den legendariske producenten och låtskrivaren Giorgio Moroder bjuda med oss på en resa till discohimlen tillsammans med Kylie Minogue i nya videon ”Right Here, Right Now”. Som producent åt ett flertal hits under 70-talets disco-era och som grundare utav studion Musicland Studios där akter som Queen, The Rolling Stones och Elton John spelat in album så har den 74-årige Giorgio satt ett starkt avtryck på musikbranschen under sin karriär. Dock så verkar det inte råda någon åldersnoja hos mannen, hans kommande album får den optimistiska titeln ”74 Is The New 24” där låten ”Right Here, Right Now” kommer finnas med. Musikvideon har regisserats utav svenske Daniel Börjesson.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Musikvideotoppen Vecka 7

  1. Roger skriver:

    Joe Fiddle var bäst av alla !

Kommentarer inaktiverade.