Musikvideotoppen Vecka 6

På listan denna gång så finner vi tre nya videor från förra veckans utmanare. Dom tekniskt begåvade musikerna i Work of Art lägger sig i topp med ”Can’t Let Go”. Eldoradio – Black & Blue och Pap & Emblem – Noll4noll tar sig in på andra respektive tredje plats. Förra veckans toppvideo Nike & Röda Orkestern – Arvet hänger kvar också, på plats fem denna gång.

Videor kommer och videor går, men på listan så är det Joe Fiddle som består! Han verkar ha charmat en stor del utav Musikvideotoppens besökare med sin gitarrbaserade folkpop så nu är ”Where I’ll Spend My Years” faktiskt inne på sin nionde och därmed näst sista vecka, så det här blir sista gången som ni kan rösta på den.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Work Of Art – Can´t Let Go 1

2. (NY) Eldoradio – Black & Blue 1

3. (NY) Pap & Emblem feat. Muddy Fatique & Dj Connect – Noll4noll 1

4. (3) Joe Fiddle – Where I’ll Spend My Years 9

5. (1) Nike & Röda Orkestern – Arvet 2

Veckans utmanarvideor

Renate – Just Let Go
Vi låter Renate bjuda upp oss till dansgolvet i musikvideon ”Just Let Go”. Efter att Renate flyttat från Norge till Göteborg så började hon förverkliga sin stora passion över musik genom att lära sig spela gitarr och skriva låtar. Passionen ledde henne snart till producenten Jonas Kröjtz som i sin tur introducerade henne för Douglas Carr, som efter sina hitproduktioner åt akter som Ace of Base och Meja brukar kallas en utav hörnstenarna i ”det svenska musikundret”. Jonas och Douglas såg potential i Renate’s låtar och inledde ett samarbete, vilket nu har resulterat i debutsingeln ”Just Let Go”.

José González – Leaf Off/The Cave
Nästan åtta år efter förra skivan ”In Our Nature” så är José González aktuell med nya albumet ”Vestiges & Claws” som släpps 17 februari. Med senaste singeln ”Leaf Off / The Cave” så har José lekt med tankar om upplysthet och frälsning, hur känslan över att ha hittat något som känns rätt och sant kan leda till eufori och extas. Inför videoinspelningen så bjöd han in Sanderson Jones från ”The Sunday Assembly”, ett samfund som är öppet för både troende och icke-troende, för att härma deras sammankomster.

Browsing Collection – Don’t Tell Me
Trots medlemmarnas, till synes, unga ålder så har Browsing Collection hunnit med väldigt mycket under sin tid ihop som band: tre skivor har spelats in, liveframträdanden har genomförts på några utav Sveriges största festivaler som Getaway Rock, Siesta och Putte i Parken och sedan så har gruppen även blivit tilldelade stipendium utav Stim för sitt musikskapande. Här är deras senaste, färgsprakande musikvideo ”Don’t Tell Me” där gruppen gjort allt jobb som mixning, mastring, filmning och editering helt själva.

Eminem feat. Royce da 5’9, Big Sean, Danny Brown, Dej Loaf & Trick Trick – Detroit Vs Everybody
Tillsammans med hiphop-eliten från sin gamla hemstad så släpper Eminem en video till låten ”Detroit Vs. Everybody”. Låten är uppföljande singel till ”Guts Over Fears” som gjordes i samarbete med Sia och båda låtarna är tagna från samlingsalbumet ”Shady XV”, där olika artister från Eminem’s egna skivbolag, Shady Records, medverkar.

Navelin – Shake It Off
Sedan hösten 2012 har femmanna-bandet Navelin skapat sin atmosfäriskt drömska indie-pop/rock med sångerskan Elin Johansson i spetsen. Medlemmarna kommer från Göteborg och Dublin och gruppen har sin bas i Göteborg. ”Shake It Off” heter gruppens senaste, tredje singelsläpp och den kommer inom en snar framtid följas upp med en EP.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Musikvideotoppen Vecka 6

 1. Roger skriver:

  Joe Fiddle består !

 2. Thomas skriver:

  Joe Fiddle får även denna vecka min röst.
  Ser framemot att se och höra dig igen.
  Lycka till!

 3. conny Melvinsson skriver:

  Sanslöst bra ROCK Av tjejerna i BC

Kommentarer inaktiverade.