Musikvideotoppen Vecka 14

Den finska gruppen Opus Symbiosis klättrar upp i topp denna vecka med videon ”Icebreaker”. Lacrosse tog sig in på tredje plats med ”50% Of Your Love”.

Robyn, Marit Bergman, Nina Persson och ett gäng andra svenska artister gör just nu en skiva som ska släppas till förmån för Feministiskt initiativ, F!. Många artister vill göra mer än bara underhålla publiken. De vill även säga något som de tycker är viktigt. Kommunicera, förändra, påverka, inspirera eller protestera. I veckans utmanarvideos hittar vi flera exempel på detta.
/Gästskribent Sofie Tedenstad från Musikvideobloggen

Veckans topplista

# V
1. (3) Opus Symbiosis – Icebreaker 2

2. (1) Weaver – From Different Trees 2

3. (NY) Lacrosse – 50% Of Your Love 1

4. (2) 2 Blyga Läppar – Världens Bästa Tjej 2

5. (4) Driftwood Company – Darlin Cory 3

Veckans utmanarvideor

Neneh Cherry feat. Robyn – Out Of The Black
Robyn har mycket på gång. Förutom Feministiskt initiativ-projektet så har hon nyss släppt den här låten med Neneh Cherry och innan dess såg vi henne uppträda på Grammisgalan tillsammans med Zhala, som är en av artisterna hon signat på sitt eget skivbolag.

Petra Haraldson – Lyssnar Bakom Ord
Petra Haraldson vill använda sin video för att visa sitt motstånd mot våld. Såhär skriver hon själv: ”Den 25/11, samma dag som denna video släpptes, var det FN:s internationella dag mot våld mot kvinnor. Och jag vill ge denna video till alla kvinnor som kämpar för att ta sig ur eller har kommit vidare. Jag vill ge denna video som en jäklaranammakraft rakt in i hjärtat. Att tonerna och orden rätar upp ryggen och skärper blicken. Ge inspiration att det går att komma ur och gå vidare.”

Iida – Hands
Iida drömmer om att få lära sig teckenspråk. I videon till senaste singeln ”Hands” är detta ett av elementen som skapar videon. ”Teckenspråket blir som en påminnelse om att det är så lätt att nå fram till en annan människa bara man tar tag i det och anstränger sig för att förstå” säger Iida i en intervju med Gaffa. Bakom videon står Kentsdottir Art & Production.

Glass Animals – Gooey
Glass Animals är ett brittiskt indiepopband . Videon till ”Gooey” är lika fascinerande och vacker som den är motbjudande för den som är lite äckelmagad. Ett tips är att titta med halvöppna ögon.

Tyred Eyes – Lunar Escapade
Tyred Eyes från Göteborg är fascinerade av månen. Förutom att deras nya låt och video handlar om den, såg de också till att sätta sig in i månens faser så pass väl att de kunde släppa sin nya singel ”Lunar Escapade” när fullmånen inträffade.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Musikvideotoppen Vecka 14

  1. Martin Toresson skriver:

    Nice

Kommentarer inaktiverade.