Musikvideotoppen Vecka 8

Under veckan som gått så var det Jipset som lyckades plocka hem flest röster och tar sig upp i topp med deras video till låten ”Intrycken”, som även ligger och snurrar på P3’s spellista. Five Grams Of Perfection tar sig in på listans tredje plats med ”Drowning”. Lovisa Ståhl lyckades också ta sig in på listan med ”Claustrophobia”.

Då vi försöker hålla en variation videorna sinsemellan här på sidan så har vi efterlyst fler videor från kvinnliga akter, eftersom vi lägger stort fokus på att ta med videor som skickas in och dom flesta videor som kommer in på mail är från mansdominerade akter. Nu i veckan så har vi fått hjälp med efterlysandet från den härliga Facebook-gruppen Jag är musiker och kvinna, stort tack till dom! Ni besökare får också gärna hjälpa oss genom att tipsa vidare om sidan, om ni känner några kvinnliga artister.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Jipset – Intrycken 1

2. (2) Dolly Dolores – Dansa! 2

3. (NY) Five Grams Of Perfection – Drowning 1

4. (NY) Lovisa Ståhl – Claustrophobia 1

5. (4) The Longplayer Orchestra – How’s Life on Earth? 7

Veckans utmanarvideor

Riddarna – Hjärtat Slår
Under veckan så släppte Göteborgstrion Riddarna sitt tredje album ”Under Jorden”, här är deras video till singeln ”Hjärtat Slår”. Med inslag utav psykedelia, stoner, pop, hårdrock, punk och garage så har gruppen lyckats kokat ihop ett väldigt eget sound som får dom att sticka ut från mängden. Bandet medverkade i filmen ”Känn Ingen Sorg” med en cover på Nationalteaterns ”Kolla Kolla”, som även finns med på det nyligen släppta albumet.

Queenfish & Other Tales – Dive In
Som trettonåring så inledde Ewa Wikström sin musikaliska färd, då som trummis i ett band. Färden ledde sedan vidare till Spanien där hon försörjde sig som gatumusiker och nu är hon tillbaka i Sverige, aktuell som soloartist under namnet Queenfish & Other Tales. Med hjälp utav en crowdfunding-kampanj så har Ewa spelat in och släppt debutalbumet ”Landing” som låten ”Dive In” är tagen ifrån.

Lily Allen – Air Balloon
Här får vi sväva iväg ut i rymden med Lily Allen i senaste videon till ”Air Balloon”. Videon spelades in i Kapstaden och regisserades utav That Go. Lily har tidigare gått ut med att hon jobbar på ett nytt album, men hon har inte annonserat ut något releasedatum. ”Air Balloon” är hennes uppföljande video från senaste kontroversiella videon ”Hard Out Here” som släpptes i november 2013.

Falkman – Pengar Pengar
Malmömusikern och producenten Palle Tenfalk ger under namnet Falkman ut en svensk översättning av Horace Andys reggaeklassiker ”Money Money” från 1974. Singeln heter ”Pengar Pengar” – en digital baktaktsbomb i 71 bpm med mullrande growlbas och sång på svenska. I videon, som är regisserad utav Sam Bucus, figurerar ett gäng riksdagsmän samt några välkända svenska mångmiljonärer. Alla intäkter som låten spelar in via Spotify, iTunes och YouTube går oavkortat till Stadsmissionens arbete för hemlösa.

H.E.A.T – A Shot At Redemption
H.E.A.T är aktuella med kommande albumet ”Tearing Down The Walls” som släpps den 9 april, under veckan så släpptes en video till första singeln ”A Shot At Redemption”. Efter ett gediget turnerande världen över så har gruppen lyckats bygga upp sitt rykte som det ledande nya bandet inom genren melodisk rock. På sång så har H.E.A.T med sig Eric Grönwall, vinnare utav Idol 2009, som anslöt sig till gruppen efter sommaren 2010. Videon till ”A Shot At Redemption” har regisserats utav René U Valdes.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Musikvideotoppen Vecka 8

  1. Arne Hamberg skriver:

    Riddarna Sveriges helt klart hetaste band just nu.

Kommentarer inaktiverade.