Musikvideotoppen Vecka 7

Den här veckan så får listan återigen besök utav Kadawatha, som tidigare legat i topp med videon ”Gonna Stay” för några månader sen. Denna gång så är det nya videon ”Agape” som tar sig upp på första plats. Dolly Dolores tar sig också in på listan med hennes video till ”Dansa!” som lägger sig på andra plats.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Kadawatha – Agape 1

2. (NY) Dolly Dolores – Dansa! 1

3. (1) Skogsrå – Now You See Me 2

4. (4) The Longplayer Orchestra – How’s Life on Earth? 6

5. (3) Nåden – Äntligen 4

Veckans utmanarvideor

Jipset – Intrycken
Nyligen så släppte elektropop-bandet Jipset sin debut-EP med ”Intrycken” som första singel. Gruppen består utav två medlemmar från Malmö och en från Stockholm som fann varandra genom sajten Bandfinder, tillsammans så jobbar dom ihop med sitt musikskapande genom att skicka ljudfiler till varandra över nätet. Lägg namnet Jipset på minnet då ni säkert kommer få höra mer från dom framöver, även fast gruppen bildades så sent som 2011 så har dom redan hajpats upp av Fredrik Strage som några utav årets mest intressanta nya akter och tagit sig in på P3:s spellista.

Shakira feat. Rihanna – Can’t Remember to Forget You
Shakira och Rihanna spelar in en låt och video tillsammans och det kan kan ju inte bli annat än en hit. Under dom första 24 timmarna så fick videon till ”Can’t Remember To Forget You” över 17 miljoner visningar, efter Miley Cyrus video ”Wrecking Ball” så är det den video som fått flest visningar under ett dygn på VEVO’s konton där dom flesta större artisternas videor publiceras. Låten skrevs ihop med bland annat svenske Erik Hassle och har lite oväntade influenser utav ska-punk. I slutet av videon så får vi se Shakira själv rocka loss på gitarr och trummor.

Five Grams Of Perfection – Drowning
Här har vi Göteborgsbandet Five Grams Of Perfection’s senaste musikvideo ”Drowning” som innehåller allt en riktig rockvideo bör ha: stiliga bilar, kokain, pilotglasögon, eldslukare och så förstås Glenn Hysén. Under releasefesten för videon så lottades det till och med ut en dejt med den kände fotbollslegendaren. Bandet har tidigare blivit nominerade till Aftonbladets musikpris Rockbjörnen för Årets Hårdrock, och dom tog sig även till Göteborgsfinalen i musiktävlingen Emergenza där band från världen över är med och deltar.

Lovisa Ståhl – Claustrophobia
När Lovisa Ståhl skulle göra sitt debutalbum så åkte hon ända bort till Los Angeles för att spela in ”#1”. Nu har Lovisa släppt sin andra skiva, som passande nog heter ”#2”, och den spelades in hemma i Sverige av Henrik Alsér som tidigare jobbat med bland annat Robyn och Soundtrack Of Our Lives. På skivan så blandas det friskt mellan olika stilar som blues, folk, jazz, bossanova och soul. Videon till ”Claustrophobia” har regisserats utav Christina Neferis och här bjuds det på en dramatisk milonga/tango-dans mellan Lovisa och Jonas Örknér.

Timbuktu – Spring
Vi springer vidare till nästa video där vi får se Timbuktu i topptrimmad högform. I löparspåret så har han tidigare fått sällskap utav vänner som Pelle Almqvist, Noomi Rapace och Joel Kinnaman, som varit en del utav kampanjen Spring140131 inför releasen utav videon. Man skulle kunna se låten som en uppmaning åt folk att alltid kämpa på, även om det ibland tar emot. Låten är tagen från det kommande albumet som släpps under våren.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.