Musikvideotoppen Vecka 6

Enligt gammal svensk folktro så är Skogsrået ett kvinnligt väsen som brukar charma män och locka in dom i skogen. Här på Musikvideotoppen så var det artisten Skogsrå som lyckades charma er besökare och locka till sig flest röster, så den här veckan har vi ”Now You See Me” i toppen.

Isak Strand vs TOE är också nya på listan med deras video till ”Wondering In The Woods” som tar sig in på femte plats, övriga videor hänger kvar från förra veckans lista.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Skogsrå – Now You See Me 1

2. (1) Cure-a-Phobia – Nattfjäril 3

3. (2) Nåden – Äntligen 3

4. (3) The Longplayer Orchestra – How’s Life on Earth? 5

5. (NY) Isak Strand vs TOE – Wondering In The Woods 1

Veckans utmanarvideor

Dolly Dolores – Dansa!
Bland veckans utmanare så inleder vi med Dolly Dolores som bjuder upp till dans i hennes senaste video. Självklart så blir ju inget dansgolv komplett utan akrobater och cirkusartister, snurrandes över golvet i rep och ringar. Videon har regisserats av Christopher Dominique, som även hjälpt till med att skriva text och musik till ”Dansa!”.

Lili & Susie – Would You Be Mine
Lili & Susie gör comeback, det måste vi ju uppmärksamma här på Musikvideotoppen! Dom båda syskonen inledde sin karriär i mitten på 80-talet och har släppt ett flertal skivor, senaste fullängdsalbumet kom 1992. Efter dess så har dom släppt en del singlar samt uppträtt i Melodifestivalen, men det är först nu som dom är på gång igen med att spela in ett nytt album. Låten ”Would You Be Mine” har producerats utav Joakim ’Minor Bandit’ Törnkvist och Tord ’Diztord’ Bäckström.

Kadawatha – Agape
Under veckan så släppte Kadawatha en video till fantastiska låten ”Agape” där vi får se medlemmarna på en tågfärd genom olika suggestiva fantasilandskap. Videon är regisserad utav herr Kadawatha själv, alltså sångaren i bandet, i samarbete med Herman Hansson. Gruppen bildades 2008 och håller nu på att färdigställa debutalbumet ”World Of Hypocrisy”.

Justin Timberlake feat. Jay-Z – Suit And Tie
Förra veckan så hölls den amerikanska Grammy Awards där det delades ut priser i 82 olika kategorier till artister inom musikbranschen. Självklart så har dom ett pris för Best Music Video som i år togs hem utav Justin Timberlake och Jay-Z med ”Suit & Tie”. Vi har tidigare haft med videor utav både Timberlake och Jay-Z, dock inte denna så den passar ju utmärkt som utmanare den här veckan. Kan ju också vara värt att nämna att priset i den andra videokategorin Best Music Film gick till Paul McCartney’s ”Live Kisses”, som spelats in av svenske regissören Jonas Åkerlund.

St. Vincent – Digital Witness
Amerikanske indiepop/art rock-artisten St. Vincent är aktuell med nytt album nu i februari, här är hennes senaste retro-futuristiska video till ”Digital Witness”. Annie Clark, som är hennes riktiga namn, började musikkarriären som medlem i gruppen The Polyphonic Spree, där hon sedan hoppade av för att turnera ihop med Sufjan Stevens som kompmusiker istället. Sedan 2006 så har hon varit aktiv med sitt egna soloprojekt.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Musikvideotoppen Vecka 6

  1. Eva Wallin skriver:

    Fantastisk!

Kommentarer inaktiverade.