Musikvideotoppen Vecka 3

Här kommer årets andra lista och i toppen så hittar vi Red Nova med videon ”Appearances Are Deceptive”, där vi får se medlemmarna bejaka sina lite mer feminina sidor.

Vi får tacka av The Borderline Saints för tio veckors trogen tjänst på listan. Vi har tio veckor som maxgräns över hur länge en video kan vara med, så gruppen har lyckats hålla sig kvar hela tiden ut med ”Desperation”. Sen lyckades även Looptroop Rockers leta sig in från att ha varit utmanare med videon ”Lillebror”. Senaste tiden så har det varit många nyare akter på listan, men Looptroop Rockers kan nog snarare beskrivas som hiphop-veteraner då gruppen bildades redan 1991.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Red Nova – Appearances Are Deceptive 1

2. (1) The Longplayer Orchestra – How’s Life on Earth? 2

3. (2) Lizette & – Golden Shower 2

4. (3) The Borderline Saints – Desperation 10

5. (NY) Looptroop Rockers – Lillebror 1

Veckans utmanarvideor

Nåden – Äntligen
Nåden är förmodligen en ny bekantskap för dom flesta utav er, men medlemmarna i gruppen känner ni säkert igen. Dom tre vännerna Sebastian Karlsson (Idol -05), Andreas Grube (från Grotesco) och Mikael Häggström (trummis åt Jenny Wilson och Ane Brun m.fl.) kände sig trötta på musikbranschen och beskriver sig ha gått på kreativ tomgång. Dom ville förutsättningslöst skapa sin egna musik utan att styras av andra och bildade således Nåden under sommaren 2012, här är deras första singel och video till ”Äntligen” som det låter väldigt lovande om.

Disclosure feat. Sasha Keable – Voices
Under 2013 så har den brittiska elektro-duon Disclosure pumpat ut ett helt gäng coola musikvideor från debutalbumet ”Settle” som släpptes den 3 juni. ”Voices” är senaste låten som blivit med video där vi får se någon form av dansritual med en häxdoktor i centrum. Albumet har legat högt på många musikkritikers årsbästa-listor och dom har även nominerats till Mercury Prize för bästa album och Grammy Awards för bästa dance/electronica.

Sinthia Doll – Shockwave Revolution
Det är sällan man ser band med politiska budskap nuförtiden, vilket jag tycker är lite synd. Här har dock Sinthia Doll spelat in en stilig video till senaste låten ”Shockwave Revolution” där dom belyser olika orättvisor och jäkelskap som existerar runt om i världen. Låten är mixad av Tobias Lindell som tidigare jobbat med Europe, Hardcore Superstar och Mustasch bland annat och mastrad av Dragan Tanaskovic som jobbat med In Flames och Mando Diao. Just nu så håller bandet på att förbereda inspelningen utav debutalbumet.

Eminem feat. Rihanna – Monster
Några dagar efter att vi tog jullov med sidan så släppte Eminem och Rihanna en video till deras senaste monsterhit dom gjort tillsammans som heter, ja, ”The Monster”, så vi plockar med den som utmanare den här veckan. Vi får se återblickar från flera utav Eminems tidigare klassiska musikvideor. Likt filmen ”Inception” så reser han med en hiss mellan olika minnen från karriären.

Cure-a-Phobia – Nattfjäril
Härnäst så blir det en video från Malmö-baserade Cure-a-Phobia. Gruppens musik har beskrivits som kabarépop och frijazz, dock så tycker jag låten ”Nattfjäril” snarare påminner mer om svensk folkmusik. Videon har gjorts av Timbermen Productions, en väldigt produktiv regissörsduo som under året spelat in ett flertal intressanta videor och som blivit lite utav favoriter hos oss här på Musikvideotoppen.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Musikvideotoppen Vecka 3

 1. Bo Nygren skriver:

  Underbart!

 2. Roman skriver:

  De är grymma!

 3. Joanna madsen skriver:

  Bäst!!

 4. Christina Rödl skriver:

  Den är underbar att lyssna på

 5. Ingegerd Blomberg-Nilsson skriver:

  Fantastisk låt och undebar video! Bäst helt enkelt!

 6. Bo Nygren skriver:

  <3

 7. Pingback: Revolution schockwave! | Eva Guillén är Blattebella.Se @ Spotlife

Kommentarer inaktiverade.