Musikvideotoppen Vecka 45

The Borderline Saints klättrar upp till första plats den här veckan med videon ”Desperation”. Benesser lyckades ta sig in på andra plats från att ha varit utmanare förra veckan, resten av videorna hänger kvar från förra listan.

Skulle vilja efterlysa fler videor från er kvinnliga artister! Tanken med sidan är att försöka hålla en bra variation mellan videorna, blanda mellan olika genrer och plocka med både etablerade och mindre kända band, skulle också varit roligt om man kunde hålla en hyfsat bra balans mellan kvinnliga och manliga akter. Som upplägg på sidan så brukar vi varje vecka plocka med ett par videor som blivit inmailade. Vissa veckor kan det trilla in runt ett tiotal videor på mailen där uppskattningsvis 8-9 av dessa brukar vara från manliga musiker, så om ni som läser känner några kvinnliga artister så får ni gärna tipsa dom om att skicka in sina videor.

Veckans topplista

# V
1. (2) The Borderline Saints – Desperation 2

2. (NY) Benesser – Where Silence Prevails 1

3. (3) Martin Berglund & Stödorkestern – En Hund På Rymmen 5

4. (5) Leif Eller Hunden – Ytan Utan Dig 3

5. (1) Kadawatha – Gonna Stay 3

Veckans utmanarvideor

Ellie Goulding – How Long Will I Love You
Brittiske sångerskan Ellie Goulding har haft en riktig hit med tidigare låten ”Burn”, under veckan så släpptes en ny video till hennes senaste singel ”How Long Will I Love You”. Låten har blivit utsedd till BBC’s officiella Children In Need-singel som dom använder i sin kampanj för att samla in pengar till utsatta barn. Låten är även med i soundtracket till filmen ”About Time” som hade premiär i september samt kommande kortfilmen ”Tom & Issy”. Även om Ellie vanligtvis brukar vara med och skriva sina egna låtar så är det här en cover som skrevs av The Waterboys och som släpptes först 1990.

Ape – Letter From Spain
Arriba! Härnäst får Örebro-bandet Ape bjuda på flamenco-ska-punk med sin video ”Letter From Spain”. Bra drag är det i låten och videon skvallrar om ett band som ger fullt ös på scen. Gruppen har tidigare spelat på festivaler som Pier Pressure, Arvika-festivalen samt Millencolin’s 20-års-jubileumsfestival.

Lorde – Royals
Från Nya Zeeland kommer den endast 16 år gamla Lorde som släppte sitt debutalbum ”Pure Heroine” nu i september, singeln ”Royals” har smygit sig allt högre och högre upp på radiokanalernas spellistor den senaste tiden. Lorde blev belönad med en ”Silver Scroll” för låten i år, vilket är ett prestigefyllt musikpris som delas ut till artister i Nya Zeeland.

Jens Bredberg – Tiden Är Nu
I ”Tiden Är Nu” så filosoferar Jens Bredberg över tidens gång och om vilken påverkan ens olika val har i livet. Jens är uppvuxen i Alingsås men bor nu i Oslo sen några år tillbaka. Som 28-åring så införskaffade han sig sin första gitarr och började spela in musik, tre år senare så släpper han här sin debutsingel som singer-songwriterartist.

Paul McCartney – Queenie Eye
Den gamle ex-Beatlen Paul McCartney levererar fortfarande, för en vecka sen så släpptes en video till svängiga singeln ”Queenie Eye”. Videon, som spelats in i legendariska studion Abbey Road, gästas utav flertalet celebriteter som Johnny Depp, Sean Penn, Meryl Streep, Kate Moss, Jeremy Irons och Jude Law bland annat. Refrängtexten är baserad på en lekramsa där man kastar en boll till varandra som Paul brukade leka som ung. Låten är tagen från albumet ”New” som släpptes i oktober.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.