Musikvideotoppen Vecka 44

”Ja må oss leva…” Nu i veckan så fyller Musikvideotoppen ett år, det måste vi såklart fira! Första inlägget gjordes den 28 oktober 2012 och sidan har sedan dess uppdaterats VARJE söndag. Förhoppningsvis så kan det fortsätta så i flera år framöver! (Dock så tar vi förmodligen julledigt någon vecka i år). Men som ni kanske ser så sträcker sig dom arkiverade inläggen på sidan tillbaks till april bara, det är för att sidan hade en annan adress tidigare och bytte till den här adressen nu i april. Alla gamla inlägg finns dock sparade, även från den förra adressen, och om ni är nyfikna på att se det allra första inlägget som gjorts så kan ni kolla in det här.

På listan så hänger Kadawatha kvar i toppen med deras video till ”Gonna Stay”. The Borderline Saints och Dalaplan är nya på listan som lägger sig på andra och fjärde plats, medan Trixiia och Terror Pop trillar bort efter att ha varit med i tre respektive sex veckor.

Veckans topplista

# V
1. (1) Kadawatha – Gonna Stay 2

2. (NY) The Borderline Saints – Desperation 1

3. (3) Martin Berglund & Stödorkestern – En Hund På Rymmen 4

4. (NY) Dalaplan – Paniken Växer 1

5. (2) Leif Eller Hunden – Ytan Utan Dig 2

Veckans utmanarvideor

Benesser – Where Silence Prevails
”Where Silence Prevails” är Benessers andra musikvideo från deras kritikerrosade debutalbum ”The Start Of Something New” som släpptes tidigare i år. Gruppen har funnits ända sedan 1998 och har hela tiden bestått utav samma medlemmar. Under alla år som band så har dom hunnit med mycket, bland annat så har dom vunnit musiktävlingen Garage-rocken som är en live-tävling för band i Dalarna, spelat på Peace & Love-festivalen samt gått rockhögskolan BoomTown.

Jörgen Thorsson – Aldrig Säga Aldrig
Under veckan så släppte Jörgen Thorsson sitt fjärde album ”Stockholm Heartbreak” och i samband med det även den här sköna videon som börjar med en intervju där han haffar ”vem som helst” på gatan, vilket sedan snabbt eskalerar och leder vidare till bröllop. Förutom musikkarriären så är Jörgen även skådespelare, han har medverkat i flera teateruppsättningar på Stockholms Stadsteater och varit med i filmer som ”Ego”, ”Monica Z” och ”Wallander – Mordbrännaren”.

Atoms For Peace – Before Your Very Eyes
Handuppräckning, hur många känner till Atoms For Peace? Inte så värst många… Thom Yorke då? Det var lite fler. Radiohead eller Red Hot Chili Peppers? Så ska det se ut! Atoms For Peace är en nybildad experimentell/elektronisk supergrupp som består utav Thom Yorke från Radiohead, Flea från Red Hot Chili Peppers, Nigel Godrich som under en längre tid varit producent åt Radiohead, Joey Waronker som tidigare varit trummis i R.E.M. och Beck samt Mauro Refosco från Forro In The Dark. ”Before Your Very Eyes” är gruppens senaste väldigt stiliga och lite psykedeliska musikvideo.

Nellie Lovett – My Mind
Här kommer en video från Göteborgsbaserade gruppen Nellie Lovett där vi får se Sofia Hindhammar i spetsen på sång. Gruppen bildades 2010 och har än så länge släppt ett album samt två musikvideor till låtarna ”Walls” samt ”My Mind” som ni kan se här. Tycker gruppen har ett väldigt originellt sound, själv skulle jag nog beskriva det som experimentell pop med inslag av folk/americana och kanske lite jazz. Ni får lyssna själva och se om det känns som en rimlig beskrivning.

Robbie Williams – Go Gentle
I november så släpper Robbie Williams sitt tionde studioalbum ”Swings Both Ways”, här har ni senaste singeln från kommande albumet. Under inspelningen av albumet så har han samarbetat och gjort låtar ihop med bland annat Lily Allen, Olly Murs, Rufus Wainwright, Kelly Clarkson och Michael Bublé. I videon till ”Go Gentle” får vi se Robbie som kapten seglandes fram längs gatorna med sin matrosorkester.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.