Musikvideotoppen Vecka 42

Kära besökare, det är med största nöje som jag skulle vilja presentera för er sidans nya medarbetare! Sofie Tedenstad som annars driver Musikvideobloggen för Eken Magasin kommer börja hjälpa till här på Musikvideotoppen med att uppdatera sidan ibland, nästa vecka är det hon som skriver så då får ni en närmare presentation av henne. Jag som annars brukar uppdatera sidan heter Axel Widmark (tror faktiskt inte att jag presenterat mig själv tidigare här på sidan) och om ni vill veta lite mer om mig och om Musikvideotoppen så gjorde faktiskt Sofie en intervju med mig för några månader sen, om ni är nyfikna så kan ni kolla in den här.

På listan den här veckan så klättrar Martin Berglund & Stödorkestern upp en placering och lägger sig därmed i toppen med deras video till ”En Hund På Rymmen”. Generalerna tar sig in på andra plats från att ha varit utmanare med videon ”Kvartifem”, övriga videor hänger kvar från förra veckans lista.

Veckans topplista

# V
1. (2) Martin Berglund & Stödorkestern – En Hund På Rymmen 2

2. (NY) Generalerna – Kvartifem 1

3. (1) Trixiia – All Over You 2

4. (3) Terror Pop – Violent Boys 5

5. (5) State of Salazar – Lost My Way With You 4

Veckans utmanarvideor

Laleh – Colors
Under veckan kom en video till Laleh’s senaste singel ”Colors”. Videon är regisserad av Maceo Frost i samarbete med Laleh själv och den baseras på textraden ”the shadow and the light fighting for me” från låten, där dansarna Anton Borgström och Robin Sundberg klädda i svart och vitt dansar kring Laleh. Den 16 oktober så släpps fullängdsalbumet ”Colors”.

Kadawatha – Gonna Stay
”Gonna Stay” är namnet på svenska Kadawatha’s första singel från kommande debutalbumet ”The World Of Hypocrisy”. Gruppen bildades 2008 av Daniel Kadawatha och under 2010 så började det ta fart ordentligt för bandet då dom var ute och turnerade med amerikanska Paramore. Dom har även delat scen med andra grupper som Switchfoot, Paper Route och Tegan & Sara.

Leif Eller Hunden – Ytan Utan Dig
Från Karlskrona kommer gruppen med det något iögonfallande namnet Leif Eller Hunden där Oskar Fransson och Johan Andersson är de huvudsakliga låtskrivarna, tredje medlemmen Sven-Gunnar Petersson står för arrangemang och produktion. Deras strategi är att släppa alla sina låtar på Youtube med tillhörande musikvideo, ”Ytan Utan Dig” är gruppens senaste singelsläpp och video.

Dizzee Rascal – I Don’t Need A Reason
Kul video från den brittiske rapparen och grimeartisten Dizzee Rascal, videon består utav olika loopande klipp som snyggt har klippts ihop. För er som reagerar på uttrycket grime och undrar vad det är så kan det beskrivas som en blandning mellan UK garage, drum & bass, hip hop och dancehall. Just Dizzee Rascal hör till pionjärerna inom genren och det är ett flertal artister som inspirerats av honom och av genren, bland annat svenske hip hop-artisten Max Peezay brukar beskrivas som grime.

Lilla Milo – Du Sa
Begreppet ”musikvideo” kan vara lite luddigt ibland. Om man till exempel filmar en livespelning, räknas det då som en musikvideo? Finns nog inga klara bestämmelser, men det jag haft som utgångspunkt att ta med på den här sidan är dom videor där musiken låter så pass bra så man kan kalla det studiokvalité. I Lilla Milos video ”Du Sa” så har dom spelat allt live medan dom filmat, och det låter faktiskt så pass bra så det skulle kunna vara en riktig studioinspelning. För er som hängt med på sidan sen tidigare så kanske ni känner igen den här gruppen, dom har tidigare legat på första plats på listan med videon ”Dom Som Är Du”.

Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.