Musikvideotoppen Vecka 38

En ny spännande vecka på Musikvideotoppen. Förra veckans femma tar ett stort kliv ända upp i ledningen! Vi får också in två utmanare på listan.

Skuldpadda tar sig upp från femte till första plats. Grattis! Melody Fields halkar ner en position till en hedrande andraplats. Samma sak gäller Sofia Härdig som halkar ner från andra till tredje plats. Hon har varit med oss hela tio veckor nu, vilket är maxlängd på listan. Så vi får säga tack för den här gången till Sofia!

Två utmanare kommer in på listan: Liar Thief Bandit och Dusky Fields. Det betyder att vi tyvärr får säga hejdå till två stycken också, nämligen The OhNos och MadMan´s Choice.

Glöm inte visa vad vi ni tycker om våra utmanarvideor från bland andra Gorillaz, Jonas Källstrand och Hozier!

Tycker ni att er video hade platsat bland utmanarna? Då vill vi gärna att ni skickar in den till oss.

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (5) Skuldpadda – “Witches” 3
2. (1) Melody Fields – “Morning Sun” 5
3. (2) Sofia Härdig – “Illuminate” 10
4. (NY) Liar Thief Bandit – On My Way 1
5. (NY) Dusky Fields – My Time 1

Veckans utmanarvideor

Jonas Källstrand – “The House My Parents Later Sold”
Jonas Källstrand skickade sin video till oss med de tillhörande orden: “Här kommer en låt/video från hisingen, för alla som nån gång växt upp. för alla oss som har namnet på vårt område tatuerat i svanken.” Klippen är sådär typiskt “familjevideoaktiga”. Filmad och klippt av Boris Laible. Manus av Boris Laible och Jonas Källstrand.

Tiny Fighter – “Hollow Talk”
Den här videon som släpptes tidigare under sommaren kommer från Stockholmsbandet Tiny Fighter. De har samarbetat med regissörerna Alexandra & Silja-Marie Kentsdottir. Vi gillar hur den stämningsfulla ljussättningen passar låtens mäktiga känsla. Men varför flyr sångerskan…?

Gorillaz – “Tranz”
Ny Gorillaz-video! Alltid lika kul! Den här är som vanligt snygg. Just denna berättar dock inte en story som deras videor ofta brukar göra utan detta är deras första performance-video (om än animerad, såklart). Den blir alltmer trippig ju längre man tittar. Låten är från senaste plattan The Now Now.

Hozier – Nina Cried Power ft. Mavis Staples
“Take Me To Church”-Hozier är tillbaka! Den här videon är en hyllning till personer som på olika sätt kämpat som aktivister på Irland, där Hozier kommer ifrån. Det är också dessa personer som vi ser i videon. De filmas första gången de får höra själva låten. Vi rekommenderar att man går in på Youtube och läser hela beskrivningen om man vill veta mer. Videon är skapad av artistens egen storebror Jon Hozier-Byrne samt Patrick Ryan. Nya EP:n kom för en vecka sen.

Moses Sumney – Rank & File
I ett mörkt rum står en man framför några mikrofoner. Ett gripande liveframträdande får vi i den här videon från Moses Sumney som förra månaden släppte EP:n Black in Deep Red, 2014. Se låten växa fram och fascineras av hur det kan gå till när man sätter ihop en hel låt med till synes väldigt enkla medel men mycket känsla och koordination. Regi: Colin Solal Cardo.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 16/09/2018 20:00:00
end_date 23/09/2018 10:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.