Musikvideotoppen Vecka 36

Välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Topplistan som vi hade före sommaren ligger kvar och går fortfarande att rösta på. Vi har också laddat med en massa nya utmanare.

Några av dem kommer upp här idag. Ser du inte din video bland utmanarna? Då kanske den har hamnat i kön och kommer med längre fram. Ha tålamod! *blink*

En av veckans utmanare är den snygga animerade videon till en remake av den klassiska fotbollslåten Global Fussball OK, med Tyskarna Från Lund, som vi fick skickad till oss i början av sommaren i samband med fotbolls-VM. Vi har flera andra videor med animerade inslag, bland annat stop motion-animationer. Håll till godo!

Tycker ni att er video hade platsat bland utmanarna? Då vill vi gärna att ni skickar in den till oss.

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Every Million Miles – “Down By The Shore” 1
2. (NY) Skuldpadda – “Witches” 1
3. (1) MadMan´s Choice – “Derailed” 2
4. (3) Melody Fields – “Morning Sun” 3
5. (4) Sofia Härdig – “Illuminate” 8

Veckans utmanarvideor

Tyskarna Från Lund – Global Fussball Xopowo 2018
Under fotbollsyran som rådde i början av sommaren överraskade Tyskarna Från Lund med en ny version av sin populära fotbolls-låt “Global Fussball OK” som har runt 15 år på nacken. Den nya versionen fick en tillhörande snygg video som vi direkt fastnade för när den dök upp i mailboxen. Om du uppskattar stilen på animationerna, kolla in London-baserade animatören Morten Niklasson.

The OhNos – In The Basement
Låten ”In the Basement” kommer från albumet Sounds from the Basement (2017) och har fått en sevärd stop motion-video skapad i RåFilms studio. Bakom videon ligger Johanna Wagner, Brigitta Kontros, Anna Wagner, Sara K Gustafsson och Bartosz Nalezinski.

The Kooks – Four Leaf Clover
Splitterny video från The Kooks med scener som är både sorgliga, stämningsfulla, mystiska, udda, vackra och en massa andra saker på samma gång. Helt enkelt något för Musikvideotoppens följare att ta ställning till! Låten är från det nya albumet Let’s Go Sunshine.

LSD – Thunderclouds
LSD (samarbetet mellan Labrinth, Sia & Diplo) kommer här med en ny video i liknande stil som de förra (“Audio”, “Genius”). Återigen är det färgglatt och lite “serietidningskänsla”, något som hittills har tilltalat många tittare. En flygande buss är också inblandad. Vad tycker ni?

Sting, Shaggy – Just One Lifetime
Här är ett annat samarbete, nämligen mellan artisterna Sting & Shaggy. Videon till “Lifetime” är skapad av animatören Judit Boor och ritad i lite gammal stil. Se tecknade versioner av artisterna jamma loss på stranden och försöka rädda världen, typ. Låten finns med på artisternas gemensamma album 44/876 som släpptes i april i år.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 02/09/2018 16:00:00
end_date 09/09/2018 10:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.