Musikvideotoppen Vecka 18

Det blir en hel del förändringar på listan denna vecka. Grattis till vår nya etta och trea!

Den här veckan får vi tyvärr säga hejdå till Antonio D och Mira Aasma som halkar ur listan när nykomlingarna Sofia Härdig samt Karl Olsson & Power Of People tar sig in.

Canary Islands håller sig kvar och har nu gjort hela nio veckor på listan. Ska de klara tio? Louise Lemón verkar också ha berört med sin video och håller sig också kvar.

Vi har fått in flera intressanta utmanare till denna veckans lista. Det är extra roligt att det släpps så många bra videor med svenska artister just nu! Rösta gärna om ni gillar någon av videorna från till exempel OX, Hanna Moody eller Seinabo Sey.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Karl Olsson & Power of People – ”She’s the man” 1
2. (1) Krakel – “On the run” 4
3. (NY) Sofia Härdig – “Illuminate” 1
4. (3) Canary Islands – ”Glöm baby glöm”
 9
5. (2) Louise Lemón – “Appalacherna” 2

Veckans utmanarvideor

OX – “Hidden”
Musiken från Göteborgsbaserade OX består av sång, orgel, ukulele och beats gjorda i en lada. Nu släpps deras debutsingel ”Hidden” med tillhörande musikvideo. En debut som imponerar. Videon är regisserad av Simon Hjortek (ett bekant namn här på Musikvideotoppen). Slack rope-dansaren i videon heter Moa Asklöf Prescott.

Hanna Moody – “Blå Ton”
Ytterligare en Göteborgsbaserad utmanare: Här kommer Hanna Moody med videon till låten “Blå Ton”. Såhär sa Hanna till Nöjesguiden när videon hade premiär för någon vecka sedan: “Det här är bara ett av många samarbeten med Fredric Posé och Filip Snabb. De har målat upp en kort version av mig i den här videon. Vi pratade mycket om hur saker är i mitt huvud och vi försöker tillsammans fånga upp mig. Mitt kaos, mina färger, min ensamhet och på något vis har dom fångat allt låten är i videoform.”

Benz – Erazor
Bakom artistnamnet Benz finns Ebba Salomonsson från Malmö. Hon släppte singeln “Never Start” i höstas och nu är hon här med “Erazor”. Glädjande nog har den också fått en häftig video som är illustrerad av konstnären Maria Lundby. Det blir rävar för hela slanten.

Seinabo Sey – “Breathe”
Seinabo Sey och regissören Sheila Johansson har gjort det igen. Här kommer ytterligare en väldigt snygg video från deras lyckade samarbete. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör det. Är det de fascinerande klänningarna, intensiteten i budskapet eller något annat? Kanske en kombination av det färgglada och allvarliga?

Father John Misty – “Mr. Tillman”
Mörk, mystisk och väldigt “meta”. Här kommer en video som att det nästan är svårt att hänga med i. Huvudpersonen befinner sig på ett hotell där han så småningom möter olika versioner av sig själv och händelser upprepar sig på ett fascinerande sätt. “Mr. Tillman” är en låt från Father John Misty’s kommande album som släpps den 1:a juni.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 29/04/2018 16:00:00
end_date 06/05/2018 10:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.