Musikvideotoppen Vecka 14

Ny etta denna veckan är Tobias Nilsson med den charmiga videon till låten “Maybe there’s a laughter in the corner of your smile”, där gosedjuren och dockorna kommer till liv.

Andraplatsen på topplistan tas hem av Alexander Molotov. Vi får därmed tacka förra veckans etta och tvåa Alexander Engström och Tomma Intet som tyvärr får lämna listan den här veckan. Kvar på listan från förra veckan blir Canary Islands, Djävulen Möblerar Om och The Binge.

Bland utmanarna blir det bland annat miljöaktivism och kärlekshistorier. Glöm inte att rösta på de videor som du tycker förtjänar att stanna kvar eller ta sig in på listan.

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Tobias Nilsson – “Maybe there’s a laughter in the corner of your smile” 1
2. (NY) Alexander Molotov – “Izakaya” 1
3. (3) Canary Islands – ”Glöm baby glöm” 5
4. (4) Djävulen Möblerar Om – “En tyst minut” 3
5. (4) The Binge – ”A New Selfish High (Sthlm’s Yearning Tonight)” 2

Veckans utmanarvideor

Mother Mink – “Plastic Ghost”
På världsvattendagen den 22:a mars släpptes Mother Minks nya låt “Plastic Ghost” som handlar om rädslan och känslorna inför en allt skräpigare värld, framförallt i våra hav. Samtidigt som de släppte den här låten blev de också utnämnda till världens första kranmärkta popband. Kranmärkt är en hållbarhetsmärkning av verksamheter som endast använder sig av kranvatten.

Charly Chanter – “Önskar”
Tidigare i år släppte Charly Chanter sin debut-EP Ärligt Talat. Nu släpper han en video till låten “Önskar” och jobbar även för fullt med en uppföljare. Videon till “Önskar” handlar om en kraschad kärleksrelation och är fotad och klippt av Youssef Nasri Lauvdal.

Jack White – “Over and Over and Over”
Jack White (från The White Stripes) är nu aktuell med sitt tredje soloalbum och en omfattande turné. Låten “Over and Over and Over” har fått en snygg och surrealistisk musikvideo som är regisserad av en duo som kallar sig för Us och består av Chris Barrett och Luke Taylor.

Nicolai Dunger – “Nightmare”

Nicolai Dunger är tillbaka med sin tredje singel för året: “Nightmare”, som kommer att ingå på den kommande skivan Raison D’être. Den tillhörande videon är regisserad av David Nord. I centrum står flera upplagor av Dunger.

Krakel – “On the run”
Här är en video från Krakel, filmad under en bilresa till Högdalen. Väl hemma i replokalen projicerades den på väggen med bandet framför. De filmade även olika sekvenser på varje medlem och sen redigerades hela videon ihop till detta slutresultat av sångaren och gitarristen Åsa Girgensohn.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 01/04/2018 17:00:00
end_date 08/04/2018 10:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.