Musikvideotoppen Vecka 13

Hård konkurrens på listan just nu! Flera favoriter halkar ur när förra veckans utmanare lyckats samla på sig ett stort antal röster och tar sig in på topplistan.

Vi får tyvärr säga hejdå till Feared, Lasse Pop Experience och Easy October och istället lämna plats för utmanarna Alexander Engström, Tomma Intet och The Binge.

Det finns gott om riktigt bra utmanare att spana in den här veckan – missa inte videorna från bland andra Panic! At The Disco, Speedy Ortiz och Tobias Nilsson. Vi bjuder som vanligt på hela spektrat, från storslagna miljonproduktioner till kreativa DIY-projekt.

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Alexander Engström – ”Where is the Sunshine” 1
2. (NY) Tomma Intet – ”Falling From the Edge of the World” 1
3. (4) Canary Islands – ”Glöm baby glöm” 4
4. (DELAD) (1) Djävulen Möblerar Om – “En tyst minut” 2
4. (DELAD) (NY) The Binge – ”A New Selfish High (Sthlm’s Yearning Tonight)” 1

Veckans utmanarvideor

Tobias Nilsson – “Maybe there’s a laughter in the corner of your smile”
Tobias Nilsson från Halmstad har spelat med många olika band och artister tidigare, såsom Blind Dog och Tex Glitter. Ett tag släppte han också en ny låt varje onsdag under vinjetten “Onsdagsbiten”. Här kommer en låt med tillhörande video som får oss att säga “naaaw”.

Panic! At The Disco – “Say Amen” (Saturday Night)
Är det en actionkomedi? Är det en musikvideo? Det blir ninjor, magiska nycklar och en hel del blod (kanske är det läge att varna känsliga tittare…?). Panic! At The Disco går “all in” i den här videon och vi blir inte besvikna. Tajmingen är perfekt och det finns många tillfällen till skratt. Låten är från det kommande albumet Pray For The Wicked som släpps den 22:a juni i år. Regi: Daniel “Cloud” Campos & Spencer Susser.

Alexander Molotov – “Izakaya”
Alexander Molotov kommer från västkuststaden Varberg och har kickat boombap i gruppen LPA i över tio år. En izakaya är ett typiskt vattenhål i Japan, dit du går efter jobbet för käk och bira. Alexander Molotov gillar käk och bira. I hans låt ”Izakaya” tar han med lyssnaren på ett vattenhålsbesök som urartar i ett onyktert och emotionellt tillstånd.
Beatet är producerat av Mellback och musikvideon är gjord av Phil Watt.

Seinabo Sey – “I Owe You Nothing”

Seinabo Sey är tillbaka med ny musik. De två låtarna hon släppt nu i mars handlar om ämnen som kvinnlighet, feminism, identitet och kroppspositivism. Precis som tidigare har sångerskan arbetat med producenterna Magnus Lidehäll, Vincent Pontare och Salem Al Fakir. Videon är regisserad av Sheila Johansson och inspelad i Gambia där Seinabos pappa är född.

Speedy Ortiz – “Lean In When I Suffer”
Följ med in i en galen värld och träffa glädje-konsulterna från helvetet. ”Lean In When I Suffer” är den andra singeln på Speedy Ortiz’s kommande album, Twerp Verse, som släpps den 27 april. Regissör till den här skruvade videon är Ari Ratner och de fantastiska illustrationerna är skapade av Julia Emiliani.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 25/03/2018 18:00:00
end_date 01/04/2018 10:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.