Musikvideotoppen Vecka 12

Förra veckan så avbetade Djävulen Möblerar Om sin tionde vecka i rad och nådde därmed maxlängd på listan med ”Mot allt som du är för”, nu seglar dom in på topp igen med nya videon ”En tyst minut”!

Hej, den här veckan är det Axel som vikarierar som skribent då Sofie fått förhinder!

På första plats har vi Djävulen Möblerar Om med sin nya video ”En tyst minut”. Sedan har vi Easy October som nytillskott på listans tredje plats med ”Keep Calling You My Friend”, som är gjord utav tidigare grammis-nominerade regissören Emil Gustafsson Ryderup. Resten utav videorna hänger kvar från förra veckan.

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Djävulen Möblerar Om – “En tyst minut” 1
2. (1) Feared – “Your Black Is My White” 2
3. (NY) Easy October – “Keep Calling You My Friend” 1
4. (2) Canary Islands – ”Glöm baby glöm” 3
5. (5) Lasse Pop Experience – ”Private Affair” 4

Veckans utmanarvideor

Tomma Intet – ”Falling From the Edge of the World”
Till toner och ett bildspråk som doftar 60-talets drömpop och 80-talets new wave så får vi beskåda Tomma Intets video till ”Falling From the Edge of the World”. Bandet består utav ett odefinerat antal medlemmar som växt fram på Sveriges västkust sedan vintern 2016 och har hunnit med mycket under sin inte alltför långa existens; bland annat turnerat med Mattias Alkberg och Hurula samt hyllats utav Musikguiden P3. I maj så släpper gruppen sitt debutalbum ”…And the Fallen Universe” med denna låt som första singel.

Taylor Swift – ”Delicate”
YouTube’s drottning Taylor Swift släppte under veckan en video till låten ”Delicate” från förra årets album ”Reputation”. Vi har alla säkert nån gång undrat vad vi skulle göra om vi kunde bli osynliga för en dag, här får vi se vad Taylor skulle hitta på om detta skulle inträffa. Låten är skriven och producerad utav svenskarna Max Martin och Shellback i samarbete med Taylor.

Alexander Engström – ”Where is the Sunshine”
Med sina blott 16 solsnurr på nacken så komponerar Alexander Engström briljant pop-musik som han framför med sång och piano. I senaste singeln ”Where is the Sunshine” så drar musiken åt 60- och 70-talssoul-hållet där han även har ett riktigt svängigt kompband bakom sig. Förra veckan kunde man se Alexander spela live i Malou Efter Tio där han berörde Malou själv till tårar med sin tidigare låt ”The Lake”.


The Binge – ”A New Selfish High (Sthlm’s Yearning Tonight)”
Vi skruvar upp tempot och voylmen i nästa video ”A New Selfish High” med The Binge där det delas ut kängor åt olika håll, som ”följa-strömmen”-mentaliteten, dubbelmoral och egoismen i samhället. The Binge är ett (än så länge) enmansprojekt och ”A New Selfish High” är första singeln.

Arcade Fire – ”Money + Love”
Det är svårt att överleva i dagens musikbransch och i Aracde Fire’s ”Money + Love” så får vi se gruppen sälja sin själ till djäv… ursäkta, skivbolaget, som tvingar dom lägga in smygreklam åt allehanda produkter i sina framträdanden. Videon är en sammansättning utav låtarna ”Put Your Money On Me” samt ”We Don’t Deserve Love” från förra årets album ”Everything Now”.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 18/03/2018 16:00:00
end_date 25/03/2018 11:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Musikvideotoppen Vecka 12

 1. Karl Andersson skriver:

  Fantastiskt!

 2. Emma Norlin skriver:

  Jävligt cool video som påminner om gammal 30-tals skräckfilm

  • Emma Norlin skriver:

   Oops. Trodde en behövde kommentera för att rösta så jag skrev bara något för sakens skull.

 3. Mikael Fredriksson skriver:

  Jättebra låt med fin video!

 4. Carl Stenbäcken skriver:

  Helt enkelt fantastiskt.

Kommentarer inaktiverade.