Musikvideotoppen Vecka 10

Snacka om att det är utmanarnas vecka den här veckan! Hela tre av utmanarna har tagit sig in på listan. Grattis säger vi till Canary Islands, Umano och Magneta.

Det betyder att vi tyvärr får säga hejdå till Big Bad Brute, Elodrama feat. Fanny och Louisa Lyne & Di Yiddishe Kapelye feat. Jenny Nilsson.

Två akter blir kvar på listan från förra veckan, nämligen Lasse Pop Experience och Djävulen Möblerar Om (som nu är inne på sin nionde vecka – ska de klara tio, som är maxantalet?).

Låt er sedan förföras av våra spännande utmanarvideor från bland andra Feared, Nina Persson och The Blaze och glöm inte att rösta.

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Canary Islands – ”Glöm baby glöm” 1
2. (NY) Umano – “Kläder” 1
3. (3) Djävulen Möblerar Om – ”Mot allt som du är för” 9
4. (NY) Magneta – ”Fel i hjärnan” 1
5. (2) Lasse Pop Experience – ”Private Affair” 2

Veckans utmanarvideor

Feared – “Your Black Is My White”
Johan Ejerblom har tidigare varit med på listan med videon Weaver – “Boxes” och har nu tillsammans med Hugo Andersson skapat en ny kolanimerad video åt bandet Feared. Videon är helt tecknad i kol (116 teckningar och cirka 2 600 unika bilder ritade under 150h). Som förlaga filmade Hugo hela videon med fyra skådespelare.

Nina Persson, Thomas Öberg, Moto Boy & !Regeringen – “Var ligger Sverige?”
Ett gediget gäng ligger bakom det här spännande projektet. Låten är en del i föreställningen ”Vinnaren tar allt” som är ett samarbete mellan Medborgarbandet och Malmö stadsteater. “Var ligger Sverige?” beskrivs som en nusvensk låt som vill få igång samtalet om demokrati, medborgarskap, och vikten av att bry sig om samhället. Regi: Lars Hallin.

The Blaze – “Heaven”
Det är alltid spännande när The Blaze släpper nya videor. De har blivit enormt hyllade för sina tidigare videor till “Virile” och “Territory” och den här är inte dålig den heller, även om det är väldigt mycket rökande i den. Väldigt mycket.


The Kills – “List of Demands”
Ben Strebel har regisserat den här videon åt The Kills. Fängelsetema, effektiv koreografi och en mörk stämning. Helt enkelt en bra video som passar låten.

Cornelius – “The Spell of a Vanishing Loveliness”
Världens sötaste små animeringar bjuds vi på här. Allt äger rum i en handflata. Man kan bara inte riktigt sluta titta. Regissör är Koichiro Tsujikawa.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 04/03/2018 19:00:00
end_date 11/03/2018 11:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.