Musikvideotoppen Vecka 9

Big Bad Brute tar sig upp i toppen den här gången. Tvåa blir utmanaren Lasse Pop Experience och det blir Djävulen Möblerar Om som kniper tredjeplatsen.

Det blir en delad fjärdeplats på listan den här gången eftersom två videor har fått samma antal röster. Förra veckans etta, Elodrama feat. Fanny, blir fyra tillsammans med Louisa Lyne & Di Yiddishe Kapelye feat. Jenny Nilsson.

Vet Hut som varit med oss i hela åtta veckor får tyvärr lämna oss den här gången. Tack för ett starkt jobb på listan!

Under veckan kan ni rösta på nya utmanare från bland andra Magneta, Umano och Janelle Monáe. Vilken tycker ni är den mest intressanta videon just nu…?

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (5) Big Bad Brute – ”Cast In Dirt” 3
2. (NY) Lasse Pop Experience – ”Private Affair” 1
3. (2) Djävulen Möblerar Om – ”Mot allt som du är för” 8
4. (DELAD) (1) Elodrama feat. Fanny – “The World Is Telling…” 2
4. (DELAD) (3) Louisa Lyne & Di Yiddishe Kapelye feat. Jenny Nilsson – ”A mol iz geven” 3

Veckans utmanarvideor

Magneta – ”Fel i hjärnan”
Den här humoristiska musikvideon är gjord av Olle Lundin, Per Björklund och Philip Tolgén på OPP Productions. Den gör sig bra ihop med låten “Fel i hjärnan” av den stökiga elektroniska duon Magneta som kommer släppa ett antal singlar under 2018.

Umano – “Kläder”
En snygg svartvit video med intressanta scener som man kan fundera på vad de betyder. Kanske får man göra sin egen tolkning? Regi: Joakim Bernardo & Carl Lundell.

Canary Islands – ”Glöm baby glöm”
En DIY-video som är gjord av artisten själv tillsammans med Sebastian Borg. Inspelningsplatsen är restaurangen “Saltimporten Canteen” i Malmö.


Speedy Ortiz – “Lucky 88”
Ännu en video med mycket humor (det är väl aldrig fel?). ”Lucky 88” är den första singeln från Speedy Ortiz’s kommande album. Regissör för videon är Emily Yoshida.

Janelle Monáe – ”Django Jane”
Janelle Monáe gjorde en lite udda grej och släppte två låtar och två videor på samma dag tidigare i veckan. Det här är vår favorit av dem och den är regisserad av Andrew Donoho.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 25/02/2018 21:00:00
end_date 04/03/2018 11:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.