Musikvideotoppen Vecka 7 samt lansering av nya Musikvideoportalen!

Det är stora förändringar på listan den här veckan! Hela tre av utmanarna tog sig in på listan och innehar nu plats 1, 2 och 4. Dessutom lanseras nu en helt ny systersida till Musikvideotoppen, nämligen Musikvideoportalen!

Louisa Lyne & Di Yiddishe Kapelye feat. Jenny Nilsson tog sig in på förstaplatsen. Strax efter kom Big Bad Brute. Förra veckans etta Vet hut fick därför nöja sig med en tredjeplats den här gången.

Även på fjärdeplatsen har vi en utmanare, nämligen Shitbaby Mammals. Det betyder att Djävulen Möblerar Om halkar ner till en femteplats och att Anna Vild tyvärr får lämna oss, precis som First Aid Kit och Jenny Wilson.

Vi välkomnar nya utmanarvideor från bland annat El Perro del Mar och Paramore. Blir spännande att se hur listan ser ut när denna veckans röstning är avgjord!

Vi kan alltså också passa på att berätta att det nu finns en systersida till Musikvideotoppen med fler videor, behind the scenes, artiklar och mycket annat: Musikvideoportalen. Idén har vuxit fram under en längre tid och sajten är nu redo för lansering.

– Det ska bli jättekul! Vi hoppas att många av Musikvideotoppens följare ska få ut ännu mer av sitt musikvideointresse där, säger vår redaktör Sofie Tedenstad Svebring, som framför allt är den som kommer att vara aktiv på sidan.

Följ gärna Musikvideoportalen på Facebook, Twitter eller såklart gå in på själva sidan.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Louisa Lyne & Di Yiddishe Kapelye feat. Jenny Nilsson – A mol iz geven 1
2. (NY) Big Bad Brute – Cast In Dirt 1
3. (1) Vet Hut – Döda dig 7
4. (NY) Shitbaby Mammals – Abner Devereaux 1
5. (3) Djävulen Möblerar Om – Mot allt som du är för 6

Veckans utmanarvideor

El Perro del Mar – “Mirrors”
Såhär säger regissören Connor Hurley om den nysläppta videon till låten “Mirrors” med El Perro del Mar: “För mig handlar ‘Mirrors’ om kampen uthålligheten hos kvinnor sedan urminnes tider. Karaktärerna i videon representerar samma kvinna i tre olika livsstadier, och idén om att försöka kommunicera med sitt dåtida och nutida jag.”

La Lusid – “Årsta Brygga”
La Lusid debuterade förra våren och jobbar nu på nytt material. Deras senaste låt är en uppmaning att vara öppna och välkomnande mot varandra. Manus och regi till videon står gruppen själva för.

Paramore – “Rose-Colored Boy”
Ambitiös video, nästan som en hel kortfilm (Paramore släpper iförsig alltid ganska ambitiösa videor). Här kämpar sångerskans karaktär med att hålla det glada humöret uppe i sitt jobb som tv-hallåa, men under ytan döljer sig helt andra känslor. Regi: Warren Fu.

Elodrama feat. Fanny – “The World Is Telling…”
Artisten tillika videoskaparen Camilla Bondesson släpper här en ny låt med tillhörande egenregisserad video, under artistnamnet Elodrama. Videon handlar om att vakna upp “dagen efter”. På sång får vi höra Fanny och flickan i videon spelas av Therese Lang.

MGMT – “Me And Michael”
Håll i er nu för här kommer en långdragen, speciell men också underhållande historia om hur MGMT egentligen snott den här låten från ett annat band. Regissörer är Joey Frank & Randy Lee Maitland.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 11/02/2018 15:00:00
end_date 18/02/2018 11:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.