Musikvideotoppen Vecka 5

Den första vinnaren för det nya året blev utmanaren Anna Vild med sin fina video till “Årets sista ljus”. Vi har också fått in First Aid Kit och Dream Wife på listan.

Det har gått bra för utmanarna den här gången med andra ord – hela tre av fem utmanare tog sig in på listan. Kvar på listan sen innan blev Vet hut och Djävulen Möblerar Om. Finnegan’s Hell och The OhNos får tyvärr lämna oss och det gäller även Weaver, som ju varit med max antal veckor, hela 10 veckor på listan!

Så över till utmanarna: Vi har bland annat en gripande video som ni inte vill missa från Jenny Wilson. Plus att ni får bekanta er med artisten Nebay Meles från det nystartade kreativa kollektivet TRE60.

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Anna Vild – Årets sista ljus 1
2. (1) Vet Hut – Döda dig 5
3. (4) Djävulen Möblerar Om – Mot allt som du är för 4
4. (NY) First Aid Kit – Fireworks 1
5. (NY) Dream Wife – Hey Heartbreaker 1

Veckans utmanarvideor

Jenny Wilson – Rapin*
Den här videon “välte internet” när den släpptes i veckan, i alla fall i alternativa musikkretsar. Jenny och regissören Gustaf Holtenäs har tagit sig an ett svårt ämne (våldtäkt) på ett väldigt sevärt sätt och den här videon kommer nog att göra avtryck på många.

Claesons – Acoustic Punk
En stillsam video från Gävlebaserade och albumaktuella Claesons med en hel del spännande bildmaterial. Vi ville gärna ge den en chans här på Musikvideotoppen.

Nebay Meles – Wagwan
Vi blev nyfikna när vi fick följande mail skickat till oss från en medlem i det kreativa kollektivet TRE60: “Vi är en familj av unga artister, producenter och grafiker med ett enormt driv och kreativ kraft. Vi gör musik och konst för att ha skitkul och hjälpa till att forma den svenska musikscenen och böja på de musikaliska normerna som existerar idag”. Att se den här videon är lite som att surfa på internet förr i tiden, titta själva så fattar ni. Regi: Paul Adamah.

Twee – High
Det behöver inte vara svårare än såhär att skapa en underhållande musikvideo. Passar in perfekt på vår devis att “budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör”. Regi: Andrea Dipa.

Justin Timberlake – “Say Something” ft. Chris Stapleton
Just nu släpps det nya videor från Justin Timberlake ungefär en gång i veckan och det här är den senaste. Justin går runt i en mäktig byggnad och skapar musik tillsammans med Chris Stapleton. Regi: La Blogothèque.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 28/01/2018 18:00:00
end_date 04/02/2018 11:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.