Musikvideotoppen Vecka 50

Denna veckans lista är nästan identisk med den förra. Det enda som skiljer dem åt är faktiskt att ettan och tvåan har bytt plats.

Vet Hut tog sig alltså förbi Djävulen Möblerar Om upp i toppen den här gången. Annars ser det exakt ut som förra veckan. Inga utmanare tog sig in på listan den här gången.

Snart börjar det närma sig jul och det innebär att Musikvideotoppen kommer ta lite julledigt. Nästa vecka blir därför sista listan för i år. Missa inte! Och glöm inte att skicka in nya videor till oss under juluppehållet så att vi kan starta 2018 med en riktigt stark lista!

Vi har många intressanta utmanare den här veckan från bland andra Björk, Liima och The Script.

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (2) Vet Hut – Döda dig 3
2. (1) Djävulen Möblerar Om – Mot allt som du är för 2
3. (3) Weaver – Boxes 9
4. (4) The OhNos – Dirty Panties 2
5. (5) Dahlia – Gravity 3

Veckans utmanarvideor

Liima – Life Is Dangerous
Den som har svårt för ormar och diverse kräldjur bör nog inte titta på den här videon. Det är imponerande att se bandmedlemmarna stå helt iskalla när diverse obehagliga djur får kräla på dem. Men sen heter ju också låten “Life is Dangerous”. Regissör är Hugo Jouxtel.

Finnegan’s Hell – Paradise Town (Christmas Edit)
Ny singel från Finnegan’s Hell som de själva kallar för en “oortodox julsingel”. Videon utspelar sig i en kyrka och vi får starka sektvibbar. En guldfisk har också en central roll i videon. Regissör är Michael Ek. Låten är första singeln från deras nya skiva som kommer att släppas nästa år.

Björk – Utopia
Det är en fröjd för musikvideointresserade just nu när Björk släpper video efter video. “Utopia” är den senaste i ordningen och den är regisserad av Warren Du Preez & Nick Thornton Jones, som bland annat även gjort hennes “Notget”-video. Följ med in i en magisk värld och låt dig förtrollas.

Tune-Yards – ABC 123
Gillar du humoristiska och lite knasiga videor så är det precis vad som bjuds på i den här videon till låten “ABC 123” med amerikanska Tune-Yards. Regissör är Dear Mr Quistgaard.

The Script – Arms Open
Viktig video som berör. Den handlar om unga människor i USA som tvingas bo i fosterhem och sen riskerar att hamna på gatan. Videon är inspelad i samarbete med hjälporganisationen A Sense of Home. Regissör är Frank Borin.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 10/12/2017 20:00:00
end_date 17/12/2017 11:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.