Musikvideotoppen Vecka 48

Några av förra veckans utmanare kastar omkull resultatlistan rejält den här gången! Vet hut med “Döda dig” tar sig in på förstaplatsen. Som tvåa hittar vi utmanaren Dahlia med “Gravity”.

Det innebär att våra långdragna toppvideor från Colorstone och Weaver hamnar på tredje respektive fjärde plats. Detta blir också sista veckan för Colorstone på listan som varit med oss i hela tio veckor (maxantalet). Stor del av dessa veckor har de spenderat i den absoluta toppen. En strålande insats!

Skurklandet blir femma vilket innebär att Hampus Carlsson och Honningbarna halkar ur idag. Även Hampus har varit med oss länge och hållit en stark position hela vägen igenom.

Det har släppts massor med bra musikvideor den senaste veckan och det har inte varit helt lätt att välja utmanare, men vi har försökt skapa en bra mix av både stilar, ursprung och så vidare.

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Vet Hut – Döda dig 1
2. (NY) Dahlia – Gravity 1
3. (1) Colorstone – Remember me 10
4. (2) Weaver – Boxes 7
5. (5) Skurklandet – Av ljus 2

Veckans utmanarvideor

Djävulen Möblerar Om – Mot allt som du är för
Först ut blir det protester och plakat. Här kommer en ny video med Djävulen Möblerar Om från kommande albumet ”Mot allt som du är för”. Släpps tidigt 2018.

The OhNos – Dirty Panties
Retrokänsla blir det här. De träffas på tvätterian men drömmer om att spela musik. Häng med karaktärerna i The OhNos i denna video med titeln “Dirty Panties”. Bandet har nyligen släppt sin första fullängdare, ”Sounds From The Basement”.

OLSSON – U
Journalisten Jan Gradvall kallade häromdan den här videon för 2010-talets bästa svenska popvideo. Charmig video med dansaren Hector Donatte som vi även såg i OLSSONS “One in a million”-video. Den här videon är inspelad i artistens barndomshem och på Alingsås sjukhus. Regissör är Filip Nilsson.

OK Go – Obsession
Det är ingen överdrift att säga att OK Go gör några av världens bästa, mest kreativa och ambitiösa musikvideor. Nu har de lyckats igen. Kolla in videon till “Obsession” och lägg sen gärna någon halvtimme på att se deras tidigare videor, där det finns flera som är ännu mer underhållande än den här. Regi: Damian Kulash, Jr. & Yusuke Tanaka.

Jarami – Hear This
För er som inte kände till Jarami sen innan är de en svensk duo som producerat musik åt många stora artister (som Frank Ocean och Janet Jackson), men de gör även sina egna låtar. De lär få ytterligare en del uppmärksamhet med hjälp av den här videon. Regi och koreografi av Andrew Winghart.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 26/11/2017 21:00:00
end_date 03/12/2017 11:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.