Musikvideotoppen Vecka 47

Det är otroligt jämnt i toppen! Kampen mellan Colorstone och Weaver fortsätter ännu en vecka.

Denna gången är det Colorstone som vinner men Weaver ligger inte många röster efter.

Två av förra veckans utmanare har tagit sig in på listan. Vi säger välkomna till Honningbarna och Skurklandet. Det innebär tyvärr att Browsing Collection och Shifty Cruz får lämna oss. Hampus Carlsson ligger som stabil trea även denna vecka.

Bland våra utmanare finns bland annat humor, koreografi, starka budskap och en futuristisk virtual reality-video.

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (1) Colorstone – Remember me 9
2. (2) Weaver – Boxes 6
3. (3) Hampus Carlsson – 90talskidz 5
4. (NY) Honningbarna – Hold an ann 1
5. (NY) Skurklandet – Av ljus 1

Veckans utmanarvideor

Dahlia – Gravity
Dahlia från Trollhättan/Göteborgsområdet har släppt sitt debutalbum under hösten och här är den snyggt koreograferade musikvideon till låten “Gravity”. Videon är skapad av Hannes Knutsson och Micaela Jacobsson. Det är också Micaela vi ser dansa i videon.

Vet Hut – Döda dig
Punk-rock-bandet Vet Hut från Malmö släpper snart sin tredje EP och detta är första singeln från det kommande EP-släppet. Låten heter ”Döda dig” och Anna från bandet Ragata är med på gästsång. I videon ser vi sångerskorna sitta på en soffa och ett flertal olika män försöker närma sig dem, utan större framgång. Regi: David Elg.

Cromeo – Juice
Bandmedlemmarna i Cromeo syns här glida runt i läderkjolar och högklackat, åka fyrhjuling och pressa juice. En ganska otippad och underhållande video som är skapad av regissören David Wilson.

Alt-J – Pleader
Det här är mer än bara en musikvideo. Det är ett sex minuter långt drama. Sångaren i Alt-J berättar att de helt enkelt bara skickade följande brief till regissören Isaiah Seret: “A Welsh mining love story; A tidal wave of earth”. Detta är resultatet. Som vanligt en video utöver det vanliga från Alt-J.

Billy Corgan – Aeronaut
Den här videon ska tydligen vara inspelad i “virtual reality”. Hur det går till, ja det förstår vi knappt. Men det är tydligen något som går att göra hos Microsoft Mixed Reality Capture Studio. Spännande! Bakom videon står David Liu och Rob Ruffler.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 19/11/2017 21:00:00
end_date 26/11/2017 11:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Musikvideotoppen Vecka 47

  1. Marius Lie skriver:

    Woop woop!

  2. Jörgen Wernefeldt skriver:

    Vet hut!

Kommentarer inaktiverade.