Musikvideotoppen Vecka 41

Vi hälsar Dark Continent välkomna till listan med sin video om ADHD som de spelat in till förmån för Hjärnfonden. De lägger sig på en andraplats under Colorstone som blir etta för tredje veckan i rad!

Några av de videor som tar upp kampen mot dessa är en animerad video inspirerad av stadsdelen Majorna i Göteborg, och en annan animerad video om en dans som blir viral. Missa inte dessa.

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (1) Colorstone – Remember me 3
2. (NY) Dark Continent – Love Hate ADHD 1
3. (4) Ensamhushåll – Undantaget 7
4. (5) St Andreas – Lejonhjärtascen 4
5. (5) Norma – Spectacular Bid 5

Veckans utmanarvideor

Weaver – Boxes
Konstnären Johan Ejerblom och artisten Johan Weber har jobbat med det här projektet i 1,5 år. Videon är gjord med hjälp av kartong och de har bland annat byggt upp en fem meter lång gata, en lägenhet och en buss. Resultatet får ni njuta av här.

Cactai Road – The bird and the scarecrow
Den skånska trion Cactai Road har här spelat in en svartvit, mystisk video som de säger handlar om att alla behöver ett hem, även en fågelskrämma.

William Patrick Corgan – The Spaniards
Billy Corgan (från Smashing Pumpkins) har både ett album och en film på gång. Filmen som kommer heta ”Pillbox” har han regisserat tillsammans med Linda Strawberry och det är klipp från den som utgör musikvideon till The Spaniards.

The Dig – People Take Pictures of Each Other
En tecknad historia om dagens selfiesamhälle där en video blir viral. Som hämtat direkt ur verkligheten och dessutom väldigt fulsnyggt tecknat. Regissör är
James Kerr/Scorpion Dagger.

Kele Okereke – Streets Been Talkin’
Eoin Glaister brukar kunna locka till skratt med sina musikvideor och har här återigen lyckats regissera en humoristisk video, den här gången med en hund i huvudrollen.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 08/10/2017 21:00:00
end_date 15/10/2017 10:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.