Musikvideotoppen Vecka 39

Denna veckan har vi fått en ny etta. Förra veckans utmanare Colorstone knep förstaplatsen (med råge). Grattis!

Två videor lämnar oss tyvärr och det är LEHNBERG och Dream Wife. KajHolst halkar ner ett steg och blir tvåa den här gången. De har nu funnits med oss i hela nio veckor (tio är max). Bra jobbat!

Bland veckans utmanare har vi bland annat en tv-spelsliknande video från Liima och ett nytt, spännande verk från den alltid lika innovativa Björk.

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Colorstone – Remember me 1
2. (1) KajHolst – Boom Smack 9
3. (DELAD) (2) St Andreas – Lejonhjärtascen 2
3. (DELAD) (4) Ensamhushåll – Undantaget 5
5. (3) Norma – Spectacular Bid 3

Veckans utmanarvideor

Liima – 1982
I beskrivningen av Liimas nya album får vi bland annat reda på att 1982 var det första året då Time Magazine valde en ickemänniska till “person of the year”, nämligen persondatorn. Videon till låten “1982” är regisserad av Baby Duka, som höll på att utveckla ett datorspel just när han fick frågan om att regissera den här videon. Det syns!

Louice Ottosson – En ensam fredagkväll
En video där inte bara en, utan flera, Louice Ottosson berättar för oss hur det är att vara singel och spendera fredagskvällen ensam (men det finns ljusglimtar, “godis smakar bra”, som hon sjunger). Videon är skapad av Erik Linder och Lars Bredenberg.

Björk – The Gate
Man vet att man alltid har något speciellt att vänta sig när det kommer en ny video från Björk. Andrew Thomas Huang har regisserat videon där Björk bär en klänning som tog 550 timmar att skapa och fast att man lätt kan tro allt allt är gjort med datorhjälp så är det faktiskt riktiga material (PVC, lurex-organza m.m.) som skapar effekterna.

Manchester Orchestra – The Grocery
Se fotografierna på väggarna komma till liv i denna effektfulla, smått genialiska lilla video gjord av Johnny Chew.

Yael Naim – Coward
Här får vi träffa en superhjälte som har blivit äldre. Genom hela videon funderar hon på om det är så att hon gått och blivit en fegis. En av regissörerna till videon är faktiskt artisten Stromae (Paul Van Haver) och de andra är Luc Junior Tam och Martin Scali.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 24/09/2017 20:00:00
end_date 01/10/2017 10:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.