Musikvideotoppen Vecka 36

Spänning i toppen! Ensamhushåll stannar kvar som etta denna veckan och slåss med några andra favoriter om toppstriden, bland annat med KajHolst som har avancerat ett par steg sen sist.

Vem ska vinna nästa vecka? Det återstår att se. Vi har även fått in en utmanare, LEHNBERG, på listan som hamnar på delad femteplats med Spanska Sjukan. Bland utmanarna har vi både VR-videor och en hel del annat intressant.

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com. Tipsa gärna era musikvideoskapande också så att så många som möjligt får chansen att synas på sidan.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (1) Ensamhushåll – Undantaget 2
2. (4) KajHolst – Boom Smack 6
3. (3) Solitary Moan – One Last Goodbye 3
4. (2) Simon Alexander – Won’t Be Found 2
5.(DELAD) (5) Spanska sjukan – Sömnlösa nätter 3
5.(DELAD) (NY) LEHNBERG – Fifth 1

Veckans utmanarvideor

Norma – Spectacular Bid
Normas nya singel “Spectacular Bid” inger känslan av att befinna sig mitt i ett hästlopp. Den legendariska hästen Spectacular Bid galopperar troget i makalös hastighet, riden av sin jockey Ronnie Franklin. Videon regisserades av Clara Nova Tägtström.

Billy Talent – Ghost Ship of Cannibal Rats
En animerad video med råttor i huvudrollerna vars liv vi får kika in i genom ett, tja, råtthål. Viss politisk underton anas här. Videon är skapad av Jeremy Schaulin-Rioux och Sarah Legault.

State of Sound – Heaven
En fin kärleksvideo full med härliga par som håller handen, pussas och så vidare. Alldeles lagom cheesy och man blir på gott humör. Här är samkönade par nästan lika vanliga som heteropar vilket gör videon till en liten manifestation i sig.

RABBII – All Men Must Die
RABBII och Izabella Englund har regisserat den här närgångna videon. I slutet får vi en förklaring till den provocerande titeln. “For anyone who feels like we’re out on a murder spree wanting to kill them, we’re not. Feel better? Good. We want the social construct of man to die. The Man that is responsible for almost all rapes, who fight wars, who marches in white supremacist rallies… you get out point, right?” Osv…

Mac DeMarco – This Old Dog
En animerad VR-video vilket är extra spännande för den som har möjlighet att titta med VR-teknik, men ganska häftig ändå faktiskt. Videon är ett försök att visa världen ur Mac DeMarcos ögon. Den är skapad av multimediakonstnären Rachel Rossin.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 03/09/2017 19:00:00
end_date 10/09/2017 10:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.