Musikvideotoppen Vecka 33

Konkurrensen är riktigt hård den här gången på listan och det har varit väldigt jämnt mellan flera videor under veckan. Det betyder att vi tyvärr måste säga hejdå till Emanuel Edner som varit med oss hela fem veckor i toppen. Tack för en stark insats!

En av förra veckans utmanare har letat sig hela vägen upp i toppen. Det är Billy The Zombie Kid med videon till “Are you dying just like me?” som nu ligger etta. Grattis! Bland utmanarna ser vi en hel del animerat den här gången men också flera videor där miljöerna står i fokus.

Vi är alltid intresserade av nya videor – budgeten är inte det viktiga, det är kreativiteten som avgör! Så tveka inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Billy The Zombie Kid – Are you dying just like me? 1
2. (1) Tex Glitter – Cold Wind From The North 2
3. (5) PMG – It’s a journey 4
4. (2) April The First – Colors & Shapes 2
5. (3) KajHolst – Boom Smack 3

Veckans utmanarvideor

Solitary Moan – One Last Goodbye
Miljöerna, miljöerna, miljöerna! Denna video är inspelad på så vackra platser att den är sevärd bara därför. Den är inspelad i frontfiguren Davids hemby Klövsjö. Missa inte vad de har gjort med klockspelet, eller slutet av videon med gitarrspelandet i vattenfallet – befriande! Videon är filmad av Erik Göransson som också är medlem i bandet.

Spanska sjukan – Sömnlösa nätter
Från by till storstad. Nu hamnar vi i Stockholm. Lite roligt att ha med dessa båda utmanare samma vecka. Precis såhär känns det att röra sig genom Stockholm i natten. Vackert på sitt eget sätt. Videon är skapad av Jesper Lundström.

Dolores Haze – White House
Dolores Haze har ett delvis nytt sound och kommer nu med en låt som riktar sig till – precis som titeln antyder – Vita huset och Donald Trump. Se den provocerande och underhållande videon där bland annat en festglad bebis spelar huvudrollen. Regisserad av Nim Sundström.

The Shins – Half a Million
Det går inte ens att föreställa sig vilket jobb som ligger bakom den här videon. Just därför är den extra imponerande och ett måste att ha med på den här listan. Kreativitet när den är som bäst! Skaparna bakom videon kallar sig LAMAR+NIK.

Father John Misty – Things It Would Have Been Helpful To Know Before The Revolution
Följ med till en postapokalyptisk värld som har invaderats av människolika kackerlackor. Underbar animerad video som Chris Hopewell har regisserat, mannen som även stod bakom den häftiga videon till Run The Jewels’ låt “Don’t Get Captured” som kom förra månaden.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 13/08/2017 19:00:00
end_date 20/08/2017 10:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Musikvideotoppen Vecka 33

  1. Thomas Landström skriver:

    Röstar på Spanska sjukan.

Kommentarer inaktiverade.