Musikvideotoppen Vecka 25

Olin+ lämnar Musikvideotoppen med flaggan i topp. Det här är sista veckan videon får vara med på listan och den har då kammat hem förstaplatsen för att kröna sin framgångssaga.

Olin+ har legat omväxlande etta och tvåa under sina tio veckor på listan. Emanuel Edner, som vann förra veckan, ligger inte långt efter och är nu tvåa. Vi har även fått in hela tre (!) utmanare på listan: Billy Momo, Flora Cash och PMG.

Tyvärr måste därigenom även Atilla lämna oss, den underbara norska debutvideon som varit med oss länge. Även denna vecka är det mycket svenskt på utmanarlistan, bland annat från Holograms, The Bland och Arkaid. Vi vill ju som vanligt att alla ska få chansen – oavsett budget och utgångsläge, och tar därför gärna in även mindre etablerade akter men med stort mått av kreativa visioner och förmågor.

Glöm inte att skicka in era videor till musikvideotoppen@gmail.com.

Röstningsformuläret för veckans videor hittar ni här.

Veckans topplista

# V
1. (2) Olin+ – Jag tål arsenik 10
2. (1) Emanuel Edner – Hummingbirds 3
3. (NY) Billy Momo – Following Me Following You 1
4. (NY) Flora Cash – California 1
5. (NY) PMG – It’s a journey 1

Veckans utmanarvideor

Holograms – Shame
Holograms är tillbaka med denna video. Såhär sa de till HYMN tidigare i veckan: “Videon gjordes av vår vän Marcus Wilén. Han hade knappt fyra dagar på sig att filma och klippa ihop den. Anton (Spetze) och Andreas (Lagerström) hade lite idéer om att genomföra ett dop, så vi tog oss ut till Hellasgården bland annat. Men själva inspelningen gick väl egentligen till så att vi följde med Marcus och litade på hans omdöme.”

The Bland – Head Oh
Det behövs inte alltid en flådig produktion för att lyckas beröra. Denna video utspelar sig i ett EPA-gäng i orterna Heby och Tärnsjö utanför Uppsala. Den berättar en kärlekshistoria med två unga tjejer i röken av gummi och lukten av wunderbaum. Regisserad av Marcus Storm.

Someone – The Deep
En man har inte lämnat sin bostad på 35 år. Därinne har han försökt att stanna tiden. Till slut lyckas han stanna tiden även utanför lägenheten – och ger sig sen ut. Skickligt gjord video av David Spearing.

KajHolst – Boom Smack
Svartvitt blandas med färg. Blommor, övervakningskameror och en våldsam men öm koreografi, allt detta får plats i denna video från KajHolst.

Arkaid – The Ruined Boquet
Här kommer Halmstadbandets Arkaids nya symfoniska metal-barnvisa och videon till den. En slags thriller i miniformat med ett kärlekspar och en galen man i fokus. Videon är skapad av Perfectly Wrong Pictures.

This poll is closed! Poll activity:
start_date 18/06/2017 19:00:00
end_date 25/06/2017 10:00:00
Poll Results:
Max tre alternativ. Efter 24 h kan du rösta igen.
Det här inlägget postades i Veckans lista och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.